100 «Καλάθια Αλληλεγγύης» με αγαθά πρώτης ανάγκης διένειμε ο Δήμος Λευκωσίας σε οικογένειες και άτομα, που έχουν αυξημένες ανάγκες και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, είναι σε λειτουργία ο τοίχος αλληλεγγύης που απευθύνεται κυρίως σε μετανάστες, άτομα που θεωρούνται πιο δυσπραγούντα.
 
Μιλώντας στο Philenews, η υπεύθυνη της κοινωνικής πολιτικής και του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Λευκωσίας, κυρία Ρούλα Γεωργοπούλου, εξήγησε ότι οι δράσεις αυτές θα ανακουφίσουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
 
Τα Καλάθια διανεμήθηκαν κατ’ οίκον σε άτομα της τρίτης ηλικίας, χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο, μονογονεϊκούς, πολύτεκνους, λήπτες ΕΕΕ, άνεργους ή αυτοεργοδοτούμενους που λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού δεν εργάζονται και κατοικούν εντός του Δήμου Λευκωσίας.
 
Μαζί με το «Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης», οι δικαιούχοι έλαβαν και κουπόνι ύψους 50 ευρώ για να την εξαργυρώσουν σε υπεραγορά-προσφορά του Συνδέσμου «Ένα όνειρο μια ευχή».
 
Πρόκειται για πράξεις στο πλαίσιο σειράς δράσεων του Πολυδύναμου Κέντρου προς υπηρεσία των δυσπραγούντων πολιτών.
 
Ο Τοίχος Αλληλεγγύης αφορά κυρίως μετανάστες ή άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες. Πρόκειται για κρεμάστρα έξω από το Κέντρο, όπου τοποθετούνται φαγητά που μαγειρεύονται εκεί. Οποιοσδήποτε μπορεί να παραλάβει 1-2 μερίδες φαγητού.
 
Ταυτόχρονα, ο Δήμος Λευκωσίας λειτουργεί Γραμμή Υποστήριξης, ώστε να στηρίζονται άτομα ή να παραπέμπονται σε υπηρεσίες. Λειτουργεί επίσης γραμμή υποστήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας (22797007), σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και ομάδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού, ώστε να λαμβάνουν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα ή τρόφιμα.
 
Στο Πολυδύναμο Κέντρο βρέθηκε σήμερα και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνταντίνος Γιωρκάτζης.
 
 
 
 
Πηγή: Philenews