Εδώ και μέρες η διεθνής ανθρωπότητα μαστίζεται και δοκιμάζεται από την πανδημία του Κορονοιού. Η έκβαση της ασθενείας αβέβαιη, αλλά πίστη όλων και ευχή όπως σύντομα αναχαιτισθεί και ανακοπή και η οικονομική καταβαράθρωση της οικονομίας. Ευθύς εξ’ αρχής δηλούται ότι ευχαριστίες και επαίνους οφείλονται στο ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό, στους πάντες στα νοσοκομεία μας, γιατί μόνο με αυταπάρνηση αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Από δείκτες των τηλεοράσεων μας καθημερινά διακεκριμένοι επιστήμονες απευθύνουν εναγωνίως εκκλήσεις, παρακλήσεις όπως ο κάθε πολίτης συμβάλει με τον εγκλεισμό στο σπίτι του στη καθήλωση του κορονοιου και την εξάλειψη του. Δυστυχώς στις εκκλήσεις αυτές κάποιοι συνάνθρωποι μας κωφεύουν, πρόσωπα με ρευστή συνείδηση που δεν λειτουργούν ανασταλτικά στην μη εξάπλωση του ιού. Είναι πρόσωπα από τα οποία απουσιάζει η αγάπη προς τον συνάνθρωπο τους, δεν λειτουργούν με ηθικές αναστολές. Για όλους αυτούς προβάλλεται σχεδόν αποκλειστικά το ατομικό συμφέρον, ο φιλοτομαρισμός τους είναι ο υποβολέας τέτοιας συμπεριφοράς, επειδή αγνοούν ηθελημένα τους κινδύνους και ενδιαφέρονται για ότι υπηρετεί το προσωπικό τους συμφέρον.
Απρόθυμοι όλοι αυτοί να συμβάλουν στη κοινωνική ευταξία και ομαλότητα, με συνέπεια να γεννιούνται οι προϋποθέσεις μετάδοσης του ιού από άτομο σε άτομο. Προς αναχαίτιση της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς αυτών των ανθρώπων προέχει δυστυχώς η στυγνή και ψυχρή εκτέλεση των καθηκόντων της Αστυνομίας.
 
Αυστηρότητα όπου αυτή επιβάλλεται να επιδειχθεί διότι εξυπηρετεί το στόχο που είναι η προφύλαξη του παραβάτη και όχι μόνο, του κάθε πολίτη, από τον ιόν, η σωτηρία όλων. Το έργο των αστυνομικών στη πρώτη γραμμή είναι δύσκολο, επικίνδυνο και ψυχοφθόρο. Και προς τούτο τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε. Ο κύπριος αστυνομικός ξέρει τον προορισμό του εδώ στον τόπο του, στην μάνα Κύπρο. Παλεύουν και αγωνίζονται νυχθημερόν για ότι το τρανό, και το μεγάλο, το θεμιτό και το εφικτό, το ωραίο και το αληθές, το υψηλό και το ευγενές για ότι περικλείει το αληθινό νόημα της ζωής. Σαν κατακλείδα φίλοι μου καλώ ένα έκαστον να αναστήσουμε όλοι μας από το υποσυνείδητο μας την αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας και να ξαναθυμηθούμε το νόημα της ζωής της αγάπης, της στοργής και της φροντίδας. Απλά να ξαναθυμηθούμε τον Χριστό και Θεό μας. Πρώτον θέμα στην διεθνή επικαιρότητα η πανδημία του κορονοιού. Όλα τα κράτη της υφηλίου αγωνίζονται , αγωνιούν για την τύχη των υπηκόων τους. Κατα τους αρχαίους χρόνους είθισται οι εμπόλεμες χώρες να κήρυτταν εκεχειρία επί της ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα προ αυτής της λαίλαπας ακούσθηκαν μόνο μερικές υποτονικές φωνές για παύση κάθε εμπόλεμης κατάστασης. Οι μεγάλοι των Εθνών σιωπούν και αυτή ακόμη η Ευρώπη που πλήττεται περισσότερο από άλλες περιοχές, σιωπά. Πέραν δε τούτου ο αναιδής και ανιστόρητος ταραξίας του αιγαίου βυσσοδομεί εις βάρος Ελληνικών εδαφών. Ο Ισλαμικός κίνδυνος είναι εφιάλτης όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και πλείστων άλλων μεγάλων δυνάμεων. Όλη η ανθρωπότητα, ο ΟΗΕ να ζητήσουν επιτακτικά την Ειρήνη απ΄άκρο σ΄άκρο του πλανήτη Γη, να μπει σε τάξη η Τουρκία, καθολική απαίτηση πλείστων κρατών.
 
Τούτες τις Άγιες μέρες , Ευχή μας η ευχή να αναβλύζει από τα μύχια των ψυχών μας, τούτες τις άγιες μέρες να κρατήσουμε όλοι μας με υγεία και χαρά τη λαμπάδα της Ανάστασης και να αφομοιώσουμε γόνιμα και δημιουργικά το πνεύμα της Αγάπης και της Ειρήνης, για την σωτηρία και θωράκιση της ζωής, μια ζωή καρποφόρα, φωτεινή και όμορφη και ιδιαίτερα υγιή.
Καλή Ανάσταση.