Προσωρινά αποφυλακίστηκε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος κρατείτο για υπόθεση στην οποία κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, η προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου αντικαταστάθηκε από περιοριστικούς όρους που περιλαμβάνουν την καταβολή εγγύησης 150.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα και την εμφάνιση  στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Η εγγύηση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Κατά την αποφυλάκισή του, ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε ότι παρέμεινε κρατούμενος επί 17 μήνες χωρίς να έχει εκδικαστεί η υπόθεσή του. «[Τ]ο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στηρίξουν, να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μας. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι “ο νοών νοείτω”», υποστήριξε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα είναι «ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου».

 
Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ