Το Hope for Children κοινοποιεί ταινία μικρού μήκους για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών με τίτλο “Watch Over Me”.
 
Η ταινία σε σκηνοθεσία της Λέα Καγιάλεχ, σενάριο και χρηματοδότηση από τους Λέα Καγιάλεχ και Ράνι Καγιάλεχ, δημιουργήθηκε για σκοπούς ενημέρωσης.
 
Δείτε την ταινία: 
Ξέρεις τι είναι ένα μυστικό;
Μίλησε στο παιδί σου για τα καλά και κακά μυστικά. Ενθάρρυνε το να μιλήσει σε κάποιον που εμπιστεύεται για τα μυστικά που το κάνουν να νιώθει άβολα.
 
Ξέρεις ποιο είναι το δικό ΜΟΥ μυστικό;
Η αγάπη και το μίσος μπορεί να είναι μπερδεμένα όταν ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά. Η αμφιβολία είναι μία από τις κύριες συνθήκες που περιγράφουν.
 
Δίδαξε στο παιδί να αγαπά τον εαυτό του και να λέει ΟΧΙ όταν κάτι το κάνει να νιώθει άβολα. Εξήγησε στο παιδί σου ότι δεν χρειάζεται να λέει ΝΑΙ για να το αγαπούν και ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να το αποδέχονται ακόμα και αν λέει ΟΧΙ.
 
Μπορείς να με ακούσεις πραγματικά;
Η σιωπή επιτρέπει τη βία να συνεχίσει. Ο φόβος, η αμφιβολία και το αίσθημα της ενοχής κρατούν τη σεξουαλική κακοποίηση μυστικό. Παρατήρησε το παιδί σου, αξιολόγησε τις ανάγκες του και ενθάρρυνε το να μιλήσει. Παρατήρησε προσεκτικά τον λεκτικό και μη-λεκτικό τρόπο επικοινωνίας του παιδιού και δημιούργησε σχέση εμπιστοσύνης μέσα από την οποία να νιώθει ασφαλές και προστατευμένο. Τα παιδιά δεν θα αποκαλύψουν ποτέ τη σεξουαλική κακοποίηση εάν φοβούνται ότι δεν θα τα πιστέψεις.
 
Μην ξεχνάς! Η σεξουαλική κακοποίηση ενάντια στα παιδιά συμβαίνει περισσότερο μέσα στον κύκλο των ανθρώπων που εμπιστευόμαστε! Παρατήρησε και παρακολούθησε όλες τις σχέσεις που έχει το παιδί σου με ενήλικες και ενθάρρυνε το να σε ενημερώσει εάν δεν θέλει να κρατήσει επαφή με συγκεκριμένους ανθρώπους.
 
Αν υποψιάζεσαι ότι κάποιο παιδί βιώνει σεξουαλική κακοποίηση, μπορείς να τηλεφωνήσεις στο “Hope For Children” CRC Policy Center σε 24ωρη βάση στο 22103234 για να λάβεις καθοδήγηση και στήριξη ή να στείλεις μήνυμα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.
 
Ή μπορείς να ενημερώσεις την Αστυνομία ή τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και στη συνέχεια η ομάδα που εργάζεται στο Σπίτι του Παιδιού θα βρίσκεται δίπλα σου για να σε στηρίξει.
 
Πηγή: philenews