Ναι, είμαι οργισμένος. Διότι το τελευταίο πράγμα που ανέχομαι είναι να υποτιμά οποιοσδήποτε τη νοημοσύνη του κόσμου. Επί δύο μήνες, Κυβέρνηση και επιστήμονες έκτισαν το μεγάλο μέρος της εκστρατείας «μένουμε σπίτι», στην ανάγκη προστασίας των ηλικιωμένων (και των ευπαθών ομάδων) από τον κορωνοϊό. Επί δύο μήνες, κατέστησαν εκ των ων ουκ άνευ την αποστασιοποίηση του παππού και της γιαγιάς από την μεγαλύτερη χαρά της ζωής τους, τα εγγονάκια τους. Για να μην κολλήσουν τον θανατηφόρο ιό. Ο κόσμος πειθάρχησε. Όσο σκληρό και αν ήταν. Τόσο για τον παππού και την γιαγιά που στερήθηκαν την χαρά των εγγονιών τους όσο και για τα παιδάκια, που στερήθηκαν την απέραντη αγάπη την οποία παίρνουν. Βλέπαμε εικόνες που προκαλούσαν θλίψη. Το αυτοκίνητο να σταματά στο απέναντι πεζοδρόμιο. Οι γονείς να κατεβάζουν τα παιδιά τους για να φωνάξουν ένα «γεια σου παππού» και να στείλουν από απόσταση ένα φιλί στην γιαγιά.
 
Όλο αυτό το θλιβερό αλλά υποχρεωτικό για κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο σκηνικό, διαλύθηκε αστραπιαία. Επειδή αποφάσισαν να κάνουν restart σε όλα. Μαζί και τα σχολεία ώστε να μπορούν οι γονείς να πάνε στις εργασίες τους. Όλο το προαναφερθέν φοβερό σκηνικό διεγράφη εν ριπή οφθαλμού. «Δεν έχει τεκμηριωθεί η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα», λένε τώρα μερικοί επιστήμονες (Ελ. Κολιού) και η Κυβέρνηση. Σοβαρά; Κλείσατε παππούδες και γιαγιάδες στα σπίτια, τους απομακρύνατε από τα εγγονάκια τους χωρίς να υπήρχε λόγος; Μα αυτό είναι απάνθρωπο.
 
Έκλεισαν τα σχολεία για δύο μήνες για να προστατεύσουν, έλεγαν, τα παιδιά ώστε να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού. Δεκάδες χιλιάδες γονείς ζούσαν ολημερίς με την αγωνία και το άγχος, μπας και κολλήσουν τα παιδιά τους. Και τώρα; Αποφάσισαν ότι υπεράνω όλων είναι η οικονομία. Πρέπει να επαναλειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις και όλοι οι γονείς να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές. Γι’ αυτό, τώρα ανακάλυψαν ότι «ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός και έχουμε στοιχεία ότι τα παιδιά, εκτός του ότι δεν νοσούν εύκολα, ούτε και μεταδίδουν εύκολα τη νόσο σε άλλους». Τι λέτε, βρε άνθρωποι; Τότε γιατί κλείσατε τα σχολεία για δύο μήνες; Αφού ούτε νοσούν ούτε μεταδίδουν εύκολα τα παιδιά γιατί δεν τα αφήσατε στα σχολεία; Και να κολλούσαν, θα ήταν σαν «μια απλή γριπούλα».
 
Δεν απευθύνεστε σε κάφρους. Αν ισχύουν αυτά, που αίφνης ανακαλύψατε, τότε γιατί θα παίρνετε τους μαθητές μερικές μέρες την εβδομάδα μόνο; Γιατί θα κάνετε τάξεις μόνο 12 μαθητών; Γιατί θα τους έχετε σε αποστάσεις; Γιατί τους δώσατε οδηγίες να μην χρησιμοποιούν κοινά μολύβια και στυλό; Γιατί τους λέτε να κρατάνε αποστάσεις στα διαλείμματα; Άστε τους όλους στις κανονικές προ κορωνοϊού συνθήκες. Αφού δύσκολα θα κολλήσει ο ένας τον άλλο. Και αν κολλήσουν, «νοσούν πολύ ήπια», είπατε χθες.
 
Είπαν κι άλλες μπούρδες χθες. Είναι μοναδική ευκαιρία να πάνε τα παιδιά σχολείο διότι θα προετοιμαστούν για το φθινόπωρο, θα εκπαιδευτούν τώρα που θα είναι λίγα παιδιά σε κάθε τάξη, μας είπαν. Φάσκετε και αντιφάσκετε. Αφού ανακαλύψατε ότι δεν νοσούν εύκολα, ότι δεν μεταδίδουν εύκολα και αν νοσήσουν είναι ήπιας μορφής τότε τι σας ανησυχεί το φθινόπωρο; Αν πάλι, όλα αυτά που χθες ανακαλύψατε είναι προφάσεις (που είναι) και όντως το φθινόπωρο μπορεί να υπάρχει πρόβλημα από ένα δεύτερο κύμα του COVID 19, τότε η προετοιμασία που έπρεπε να γίνει είναι ακριβώς η αντίθετη. Δηλαδή, να συνεχίσουν τα παιδιά μέχρι τις 30 Ιουνίου την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ώστε να εξοικειωθούν με αυτήν (και οι εκπαιδευτικοί). Αν το φθινόπωρο υπάρξει πρόβλημα και χρειαστεί να ξαναμείνουν σπίτι, να μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματά σε πολύ καλύτερες συνθήκες.
 
Η ακρότητά τους έφτασε χθες στο σημείο να θέσουν υπό αμφισβήτηση ακόμη και το ενδεχόμενο να τεθεί μια ολόκληρη τάξη σε καραντίνα αν ένας μαθητής νοσήσει. Έλεος! Εδώ για ένα κρούσμα σε υπεραγορά άλλαζαν όλο το προσωπικό τους, που ήταν εκατοντάδες και τώρα μας λέτε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα αδειάσει η τάξη και ότι εξαρτάται από την ιχνηλάτηση;
 
Λοιπόν, για να τελειώνει το δούλεμα, κύριοι της Κυβέρνησης και μερικοί της επιστημονικής ομάδας, και ένα αμαθές παιδάριον δύναται να αντιληφθεί ότι όλος ο καβγάς γίνεται για την οικονομία. Ότι μεταπηδάτε στο σενάριο της ανοσίας της αγέλης, μετατρέποντας –ενσυνείδητα ή όχι- χιλιάδες παιδιά και εκπαιδευτικούς σε πειραματόζωα, προκειμένου να μην νοσήσει περισσότερο η οικονομία. Ναι, αντιλαμβανόμαστε ότι ο τεράστιος κίνδυνος της επιδημίας έχει παρέλθει. Όμως, όπως εσείς συνεχίζετε να λέτε, δεν έχει εκλείψει.
 
Γι’ αυτό, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου. Ρισκάρετε χωρίς να υπάρχει λόγος. Για μαθήματα 15 ημερών (τόσα θα είναι λόγω της εκ περιτροπής), που όπως ο Προδρόμου είπε, θα κάνουν επαναλήψεις! Ειδικά στα δημοτικά και ακόμη χειρότερα στα νηπιαγωγεία είναι ανέφικτα τα αυστηρά μέτρα και το γνωρίζετε. Εντίμως, οφείλατε να πείτε στους εκπαιδευτικούς ότι η οικονομία του τόπου απαιτεί να μετατραπούν σε babysitters. Εντίμως, οφείλατε να πείτε στους γονείς δεν μπορούμε να σας πληρώνουμε και να μένετε σπίτι. Όχι να τους κοροϊδεύετε!
Ιδίως οι επιστήμονες, που ακόμη και χθες τους εκθείασα και δεν το αναιρώ, είναι κρίμα που στο τέλος καταστρέφουν ό,τι έκτισαν, απλώς, για να δικαιολογήσουν τους σχεδιασμούς για την οικονομία. Αν κάποιοι από αυτούς  διαφωνούν με το επικίνδυνο και αχρείαστο ρίσκο να το πουν δημόσια!