Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είχε την Πέμπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο συζήτησε το θέμα των οδοφραγμάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Την Τρίτη, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και με ποιο τρόπο θα εξακριβωθεί η εικόνα που επικρατεί στις κατεχόμενες περιοχές, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης, είχε αναφέρει ότι ενδεχομένως ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει είναι μέσω των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών της υγείας.
 
Ανέφερε ότι πιθανότατα η επιστημονική επιτροπή, δια μέσου της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία, θα μεταφέρει ορισμένες ερωτήσεις αναφορικά σε επιδημιολογικά και δημογραφικά στοιχεία, για να σημειώσει ότι το ίδιο μπορεί να ζητήσουν και από την άλλη πλευρά, ώστε να γίνει μια εξακρίβωση στοιχείων σε σχέση με το πόσες εργαστηριακές εξετάσεις έχουν κάνει, ποια είναι τα δημογραφικά στοιχεία των ασθενών που έχουν βρει.
 
Επομένως, πρόσθεσε, θα γίνει μια παρουσίαση μέσω αυτής της οδού και θα εξακριβώσουμε και να μπορέσουμε να κατατάξουμε τα κατεχόμενα σε σχέση με ποια κατηγορία θα μπει όσον αφορά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
 
Πηγές από την Τεχνική Επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων επεσήμαναν στο ΚΥΠΕ ότι δεν έχει ζητηθεί κάποια εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς αφορά τη διάνοιξη υφιστάμενων και όχι νέων οδοφραγμάτων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ