Παρέμβαση στο θέμα των κρατικών εγγυήσεων έκανε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς. Σε μήνυμα του στο facebook, ανέφερε πως η αντιπολίτευση επανήλθε πρόωρα στην «κανονικότητα».

Πολιτικοποίησε ένα άκρως τεχνικό εργαλείο, που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απλά γιατί «ανησύχησε» με τη δημοτικότητα της κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγγυήσεις: Το ΔΗΚΟ έριξε το μπαλάκι πίσω στην κυβέρνηση

Όπως υποστήριξε το  εργαλείο των κρατικών εγγυήσεων θα επέτρεπε σε χιλιάδες επιχειρήσεις να δανειστούν με πολύ χαμηλά επιτόκια.  Παράλληλα σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει δυνατότητες και εργαλεία και θα πρέπει, καθήκοντος, να διασώσει την κυπριακή οικονομία. Παρά τις τρικλοποδιές της αντιπολίτευσης».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, σημειώνει πως οι χορηγίες προς τις πολύ μικρές επιχειρήσεις μπορούν να παραχωρηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να απαιτείται νομοσχέδιο. «Και αυτό επιβάλλεται να γίνει, προς όφελος των επιχειρήσεων και της γενικότερης ρευστότητας, και εάν είναι δυνατό να αυξηθούν σε σύγκριση με το ύψος που προβλεπόταν στο αποσυρθέν νομοσχέδιο».

Philenews/Insider