Με στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου και την προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών, το υφυπουργείο Τουρισμού και η Hermes Airports θα συμμετάσχουν σε δύο εξειδικευμένες εκθέσεις για την αεροπορική συνδεσιμότητα.
 
Απώτερος στόχος είναι η Κύπρος να καταστεί πιο ελκυστικός προορισμός για επισκέπτες από διάφορες αγορές, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους κατοίκους Κύπρου να ταξιδέψουν απευθείας σε κάποιον προορισμό. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο οι δύο φορείς θα επισκεφθούν την έκθεση Routes Europe στο Bergen της Νορβηγίας, ενώ τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί το Route World στο Μιλάνο.
 
 
Πάντως, γίνονται έντονες διεργασίες αυτή την περίοδο και αρκετό lobbying διότι τέλος καλοκαιριού αποφασίζουν οι εταιρείες για το πτητικό τους πρόγραμμα της ερχόμενης σεζόν. Το πτητικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι θα ανακοινωθεί από τη Hermes Airports το επόμενο διάστημα. Δύο είναι οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν έχουν συνδεσιμότητα με την Κύπρο. Το Παρίσι και η Μαδρίτη, που είναι στόχοι της Hermes για τα επόμενα χρόνια. Αν και έχουν γίνει πολλές συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες, παραμένει ένας διακαής πόθος.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», φαίνεται ότι είμαστε κοντά στην έναρξη δρομολογίου από τη Σαουδική Αραβία, ενώ σε διαβουλεύσεις βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και για δρομολόγιο προς το Άμπου Ντάμπι.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις Hermes Airports, αυξήθηκαν 7% οι επιβάτες του χειμώνα, ενώ για το 2019 συνολικά αυξήθηκαν κατά 4,5%.
 
Στόχος της εταιρείας είναι μέσα στη δεκαετία να ξεπεράσουν τα 14 εκατ. επιβάτες, ενώ το 35% της αεροπορικής κίνησης να είναι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Η Hermes θα επιδιώξει περαιτέρω διείσδυση στις ευρωπαϊκές αγορές με αύξηση των πτήσεων και συνδεσιμότητα με περισσότερες πόλεις της Ευρώπης. Παράλληλα, η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει τους δείκτες πληρότητας των δρομολογίων σε χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
Όπως ανέφερε η ανώτερη διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη,  στο συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ, υπάρχουν διάφορες τάσεις στα ταξίδια. Υπάρχουν οι μοναχικοί ταξιδιώτες (solo travellers) που είναι πιο ευέλικτοι, ενδιαφέρονται για περιπέτειες και δραστηριότητες, οι ταξιδιώτες που συνδυάζουν δουλειά με ξεκούραση (Bleisure travel), ενώ μια άλλη τάση είναι οι ταξιδιώτες που συνδυάζουν δύο ή περισσότερες χώρες (Country Coupling). Σύμφωνα με την κ. Κουρούπη, υπάρχει η τάση των εγγονών να ταξιδεύουν με παππούδες (συνδυασμοί γενεών), ενώ οι ταξιδιώτες πλέον επιδιώκουν ολιγοήμερα ταξίδια με λιγότερη οργάνωση. 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στα οικολογικά ταξίδια. Η κ. Κουρούπη ανέφερε ότι οι ταξιδιώτες είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος και των εκπομπών των αερίων εκ μέρους των αεροπλάνων.