Είμαι κλεισμένος στο σπίτι εδώ και μέρες. Χθες, εντόπισα στο γραμματοκιβώτιό μου επιστολές που ανέμενα, αλλά και κάποιες άλλες, κυρίως λογαριασμούς, που λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί, δεν ήθελα να παραλάβω αυτές τις μέρες. Ας είναι.
Επειδή αναμένω και άλλες επιστολές τις επόμενες μέρες, θα ήθελα να ξέρω εάν θα συνεχιστεί η διανομή της αλληλογραφίας και επιπλέον, εάν η εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ταχυδρομεία θα συνεχιστεί. Μου είπαν ότι σχηματίζονται ουρές έξω από αυτά.
Μάριος Χ.
Η διανομή της αλληλογραφίας δεν θα σταματήσει και τα ταχυδρομεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Αυτό διαβεβαίωσε χθες ο διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέας Γρηγορίου, με σχετικές δηλώσεις του στη στήλη.
Όπως μας είπε, τα ταχυδρομεία εφάρμοσαν μέτρα για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας, τόσο των υπαλλήλων τους όσο και των πολιτών που τα επισκέπτονται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, έχουν απολυμανθεί όλα τα ταχυδρομικά γραφεία και δόθηκαν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια σε ικανοποιητικές ποσότητες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών. Επιπρόσθετα, τοποθετήθηκαν σε όλα τα ταχυδρομικά γραφεία προστατευτικά γυαλιά – διαχωριστικά στα σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών, τόσο για την προστασία των υπαλλήλων όσο και των πολιτών.  
Ένα συμπληρωματικό μέτρο που εφαρμόζεται σε όλα τα ταχυδρομεία, όπως μας είπε ο διευθυντής τους, είναι ο περιορισμός των ατόμων που επιτρέπεται να εισέρχονται σε αυτά. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε, επιτρέπεται η είσοδος δύο μόνο ατόμων σε αυτά και μόλις αυτά αποχωρήσουν, δίδεται άδεια σε δύο άλλους πολίτες να εισέλθουν σε αυτά. Λόγω αυτής της κατάστασης, δημιουργούνται ουρές έξω από τα ταχυδρομεία, γι’ αυτό και ο διευθυντής τους κάλεσε το κοινό να είναι υπομονετικό και να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από άλλους επισκέπτες και προσωπικό.
Αναφερόμενος στη διανομή της αλληλογραφίας στα σπίτια, ο Ανδρέας Γρηγορίου είπε ότι οι ταχυδρόμοι δεν πηγαίνουν πλέον όλοι μαζί στην εργασία τους. Έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες και έτσι, η μια πηγαίνει στο ταχυδρομείο για παραλαβή και διανομή της αλληλογραφίας στις 6.30 το πρωί και η άλλη στις 8.30. Έτσι, δεν συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ταχυδρόμων στο ίδιο σημείο.
«Με τον τρόπο αυτό, η διανομή της αλληλογραφίας διασφαλίζεται και συνεχίζεται απρόσκοπτα, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες» τόνισε.
Λόγω του τερματισμού των πτήσεων από και προς την Κύπρο, η αλληλογραφία θα φτάνει πλέον οδικώς μέχρι τον Πειραιά και από εκεί με εμπορευματοκιβώτιο που φορτώνεται σε πλοίο, φτάνει στη Λεμεσό.  
Για αποστολή πακέτων στο εξωτερικό, τα κυπριακά ταχυδρομεία χρησιμοποιούν πλέον το σύστημα quik post που παρέχεται σε συνεργασία με τα γερμανικά ταχυδρομεία και εταιρεία που διαθέτει αεροπλάνα, που εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται στην Κύπρο.