Πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Αργότερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Το γεγονός έχει προκαλέσει προβληματισμό στο ελληνικό υπουργείο Υγείας, το οποίο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη χθες το απόγευμα. Επί ποδός και οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, η Ιταλία αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα περίπου 12 πόλεις στα βόρεια της χώρας. «Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ πώς η χώρα μας έχει τα περισσότερα κρούσματα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, διαβεβαιώνοντας ότι «από την αρχή ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ενέργειες για την άμεση επιστροφή ομάδας δώδεκα μαθητών από Τεχνικές Σχολές, από την Ιταλία, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού που χτυπά τη χώρα, διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο.

Στους 2.621 παγκοσμίως ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Γουχάν της Κίνας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι Αρχές της Κίνας και της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Philenews / ΑΠΕ-ΜΠΕ