Με τον πιο φρικτό τρόπο εξελίχθηκαν οι διακοπές στην Αγία Νάπα 46χρονης μητέρας από τη Σουηδία, που έφτασε πριν από λίγες ημέρες στη χώρα μας μαζί με την 5χρονη κόρη της. Η ασύγγνωστη αμέλεια 25χρονου οδηγού οχήματος τύπου buggy, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλης και δεν σταμάτησε σε διάβαση πεζών, της έκοψε το νήμα της ζωής. 

Θύμα είναι η Camilla Christina Pamdahl, που βρήκε ακαριαίο θάνατο στη λεωφόρο Νήσι. Ουδείς θέλει να φαντάζεται τι θα γινόταν εάν η γυναίκα δεν αποφάσιζε να αφήσει για λίγο την 5χρονη κόρη της σε υπάλληλο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, που μιλούσε Σουηδικά, με στόχο να μεταβεί σε κατάστημα. Καθώς περνούσε από τη διάβαση πεζών, γύρω στις 5:30 το απόγευμα προχθές, ο οδηγός σαλούν αυτοκινήτου σταμάτησε για να περάσει. Δεν έπραξε το ίδιο, ωστόσο, ο 25χρονος οδηγός οχήματος τύπου buggy που ακολουθούσε. Το όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα, η οποία έσβησε μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών. 

Ο 25χρονος, που κατάγεται από τη Βρετανία, άφησε το όχημα στη σκηνή και εξαφανίστηκε στα δρομάκια της περιοχής. Η Αστυνομία βρήκε τα στοιχεία του από το γραφείο όπου ενοικίασε την τετράτροχη και είχε δώσει τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα. Γύρω στις 10:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Πέντε σχεδόν ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα που προκάλεσε, διαπιστώθηκε πως ήταν μεθυσμένος και υπό την επήρεια ναρκωτικών. Το νάρκοτεστ στο οποίο υποβλήθηκε είχε θετική ένδειξη, ενώ στο άλκοτεστ η ένδειξη ήταν 44μg, με το επιτρεπόμενο όριο να είναι τα 9μg. 

Ο ύποπτος, που βρισκόταν επίσης για διακοπές στην Αγία Νάπα, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, το οποίο διέταξε την εξαήμερη κράτησή του. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, της αμελούς οδήγησης και πρόκλησης δυστυχήματος και της εγκατάλειψης σκηνής τροχαίου δυστυχήματος.

Το 5χρονο κοριτσάκι τέθηκε υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και θα σπεύσει στην Κύπρο ο πατέρας του για να το παραλάβει.