Το σύνολο των περιστατικών COVID-19 που καταγράφηκαν στην Κύπρο από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2022, ανέρχεται σε 300.357, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, μετά από έλεγχο των στοιχείων.

Συγκεκριμένα, το Υπ. Υγείας προχώρησε σε διόρθωση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 που έχουν καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας, μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2022, αναφέροντας ότι ανέρχονται στις 300.357 περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το διάταγμα του Υπ. Υγείας με τις χαλαρώσεις

Η διόρθωση, όπως σημειώνει το Υπουργείο, προέκυψε μετά από έλεγχο, που έγινε στο πλαίσιο ετοιμασίας της εθνικής αναφοράς με την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, που περιλαμβάνει και ενημέρωση της βάσης δεδομένων στην οποία καταγράφονται τα κρούσματα, με όλα τα δεδομένα που δηλώθηκαν τους προηγούμενους μήνες στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Μέσα από τον έλεγχο αυτό, προέκυψε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου είναι 292.962 και όχι 293.040 (όπως αναφερόταν στην χθεσινή τακτική ενημέρωση). Κατ’ επέκταση, εξηγεί το Υπουργείο, από τη σημερινή καθημερινή ανακοίνωση, τα νέα περιστατικά θα προστίθενται στον συνολικό αριθμό των 300,357.

Η πρακτική ενημέρωσης των βάσεων δεδομένων, προσθέτει το Υπ. Υγείας, εφαρμόζεται από όλα τα κράτη ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο για σκοπούς διαφάνειας όσο και για την ορθή και ολοκληρωμένη καταγραφή των στοιχείων επιδημιολογικής επιτήρησης.