Στην αντεπίθεση περνούν τα μέλη της Επιτροπής Νομικών Άριστος Δαμιανού και Δημήτρης Δημητρίου για τα όσα τους καταλογίζονται σχετικά με τροποποίηση της νομοθεσίας περί εκμετάλλευσης ανηλίκου. Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Συχνότητα του Active, αποδίδουν την όλη ιστορία σε παραπληροφόρηση, την ώρα που η Αναστασία Παπαδοπούλου προειδοποιεί πως αν περάσει τέτοια εισήγηση θα καταθέσει με τη σειρά της τροπολογία που να την ανατρέπει.
 
Ο κ. Δαμιανού αναφέρθηκε στη χθεσινή κοινή συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Νομικών, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την Εμπορία Προσώπων και υποστήριξε πως η συγκεκριμένη εισήγηση έγινε για να φύγει το βάρος της απόδειξης από την κατηγορούσα Αρχή και να μετατοπιστεί στον κατηγορούμενο. Όπως υποστήριξε, «για το θέμα, όμως, των παιδιών η δική τους εισήγηση ήταν να μην χρειάζεται καν απόδειξη». Κάλεσε μάλιστα άτομα που έχουν θεσμικό ρόλο να μην βασίζονται για την πληροφόρησή τους σε κάποιους, οι οποίοι μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι συζητήθηκε καν εντός της Βουλής, αλλά να ενημερώνονται απευθείας από τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε σε παραπληροφόρηση και προσπάθεια να πληγεί η Βουλή.
 
Η Αναστασία Παπαδοπούλου, μιλώντας στον Active απόρησε για ποιο λόγο αντιδρούν οι βουλευτές και τόνισε πως είναι ευθύνη του οργανισμού «Φωνή» να αντιδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια κρίνει ότι αποτελεί πισωγύρισμα. Ανέφερε ακόμη πως ελπίζει ότι δεν θα τεθεί προς ψήφιση η συγκεκριμένη εισήγηση και ότι αν ψηφιστεί, η ίδια θα καταθέσει τροπολογία που την θα ανατρέπει.
 
Πηγή: philenews