Το πιο χρωματιστό δικοινοτικό φεστιβάλ στην Κύπρο για τα ΛΟΑΤΙ άτομα και όσους υποστηρίζουν την ισότητα και την ελευθερία στην έκφραση, ανακοίνωσαν οι οργανώσεις Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου και Queer Cyprus. Πρόκειται για το πρώτο κοινό φεστιβάλ μεταξύ των ΛΟΑΤΙ των δύο κοινοτήτων, με τίτλο «United By Colours». Το εν λόγω φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 5 Οκτωβρίου 2019 στο Σπίτι της Συνεργασίας (Home of Cooperation) στις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, οι δύο οργανώσεις ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης, το οποίο χαρακτηρίζουν ως σταθμό στα χρονικά των ΛΟΑΤΙ οργανώσεων που εδράζονται στις δύο κοινότητες.
 
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη στενή συνεργασία των δύο οργανώσεων των ΛΟΑΤΙ, με στόχο τη δημιουργία συνθηκών που να βελτιώνουν την ισότητα και τη διαβίωση των μελών τους. Ειδικότερα, επιδιώκεται η δημιουργία πλατφόρμας έκφρασης σε κοινό περιβάλλον και γενικά η δημιουργία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, η δυνατότητα τα άτομα αυτά να εκφράζουν δημόσια τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, η γνωριμία των ΛΟΑΤΙ ατόμων και των συμμάχων τους στις δύο κοινότητες, η σύσφιγξη και ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο οργανώσεων και η ενημέρωση για τις μελλοντικές τους δράσεις και συνεργασίες.
 
 
Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, συζητήσεις, ενημερώσεις, δημιουργικό εργαστήριο και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.