Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματά και των Τ/Κ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε ομιλία του στο φόρουμ της TRT World, ενώ για τη Συρία είπε ότι παρακολουθούν τη εφαρμογή της συμφωνίας στενά. 

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται προσθέτοντας ότι “αυτή η επιχείρηση ταυτόχρονα συμπληρώνει και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ”. “Ειδικά επειδή στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της. Ταυτόχρονα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα της ‘τδβκ’ δηλαδή του ψευδοκράτους . Η ‘τδβκ’ δεν μπορεί να αφεθεί έξω από την ενεργειακή εξίσωση”, ανέφερε.

Για το Συριακό, ο Τούρκος Υπουργός είπε πως αν η απόσυρση των Κούρδων μαχητών ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα τότε θα τερματιστεί η επιχείρηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη. 
 

Πηγή: philenews/KYΠΕ