Αποτελεσματική φαίνεται να είναι η «σολομωνική» που βρήκε ο πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, ώστε το πακέτο των επτά νομοσχεδίων, που προβλέπει αυξήσεις μέχρι και 500% στα εξώδικα και τις ποινές για τροχαίες παραβάσεις, να μην μπει στο συρτάρι, αλλά να προωθηθεί στην Ολομέλεια και μάλιστα πριν το τέλος του χρόνου. ,
 
Η «σολομωνική» λύση είναι όπως στο παρόν στάδιο προωθηθούν μόνο εκείνες οι προβλέψεις για αυξήσεις για τις οποίες υπάρχει ομοφωνία όλων των βουλευτών που συμμετέχουν στην Επιτροπή Μεταφορών. Έτσι, τα νομοσχέδια που εκκρεμούν από τον περασμένο Απρίλιο στη Βουλή λόγω των έντονων αντιδράσεων για τις σημαντικές αυξήσεις, ιδιαίτερα σε κάποιες από τις ποινές, μπήκαν την περασμένη Πέμπτη ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής και ξεκίνησαν να εξετάζονται μία προς μία οι προβλέψεις τους. Εκεί που υπάρχει ομοφωνία, περνούν στον κατάλογο εκείνων που θα σταλούν για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Η Επιτροπή Μεταφορών, στην πολύωρη έκτακτη κλειστή συνεδρία της περασμένης Πέμπτης, κατάφερε να διεξέλθει περίπου το 50% της ογκώδους προτεινόμενης Νομοθεσίας, που αποτελείται από τροποποιήσεις σε έξι διαφορετικές νομοθεσίες – (περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως, περί Οδικής Ασφάλειας, περί Άδειας Οδήγησης, περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων, περί Ασφάλισης Ευθύνης Έναντι Τρίτου και περί Ποινικού Κώδικα).
 
 
 Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ πολλών άλλων, οι προτεινόμενες νέες ποινές περιλαμβάνουν προβλέψεις για ποινές μέχρι 10 χρόνια φυλάκιση για εγκατάλειψη θανατηφόρου δυστυχήματος και για πρόστιμο €5 ανά χιλιόμετρο για υπέρβαση ορίου ταχύτητας. Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις που όπως φαίνεται θεωρούν υπερβολικές οι βουλευτές, προβλέπεται αύξηση από £85 σε €300 το πρόστιμο για ζώνη, κράνος και κινητό, ενώ αυξάνεται στα €200 το πρόστιμο για παραβίαση φώτων τροχαίας. 
 
 
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γιώργο Προκοπίου, ανάλογη πολύωρη συνεδρία της Επιτροπής έχει οριστεί και για την Παρασκευή, οπότε υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί η εξέταση των νομοσχεδίων με τη μέθοδο που αποφάσισε η ίδια η Επιτροπή για να πάρουν τον δρόμο προς την Ολομέλεια του Σώματος.