Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού παραπέμφθηκε χθες ο 33χρονος κατηγορούμενος ο οποίος αντιμετωπίζει αδικήματα εμπρησμού, άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο και πρόκληση φωτιάς πλησίον κρατικού δάσους, βάσει του Νόμου Περί Πρόληψης πυρκαγιών στην ύπαιθρο.

Κατά τη διαδικασία παραπομπής, το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 33χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η οποία ορίστηκε στα μέσα Ιουλίου. Ο εμπρησμός διαπράχθηκε γύρω στις 10.00 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (20/6) στις παρυφές του κρατικού δάσους στην περιοχή του χωριού Διερώνα, στη Λεμεσό. Την πυρκαγιά κατέσβησαν μέλη του Τμήματος Δασών, ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά είχε τεθεί κακόβουλα. Σε βάρος του 33χρονου προέκυψε μαρτυρία, ενώ ανακρινόμενος μετά και τη σύλληψή του παραδέχθηκε ότι έβαλε φωτιά με τη χρήση αναπτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να σημειωθεί πως σε βάρος του 33χρονου καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου άλλη μια υπόθεση που αφορά αδικήματα βίας στην οικογένεια και γραπτών απειλών για φόνο. Ο κατηγορούμενος πριν τον εμπρησμό, είχε επιτεθεί στη μητέρα του αρπάζοντάς της από τα μαλλιά και κτυπώντας την, ενώ ακολούθως την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει.

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 14 Ιουλίου, με τον 33χρονο να παραμένει και για αυτή την υπόθεση υπό κράτηση