Βασανιστικά ερωτήματα προέκυψαν μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς σε μόλις 32 μήνες είχαν χάσει τη ζωή τους τρία παιδιά από την ίδια οικογένεια. Οι υποψίες για εγκληματική ενεργεία και όχι για οικογενειακό δράμα εντείνονταν όσο ξετυλίγονταν το κουβάρι της υπόθεσης. Διαπιστώθηκε –μάλιστα– και μοτίβο. Τα παιδιά τοποθετούνταν πάντα σε μονόκλινα δωμάτια στα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν, μέσα στα οποία και πέθαναν αιφνιδιαστικά όταν δεν τα επιτηρούσαν οι γιατροί. Εξάλλου, θεωρούνταν σχεδόν απίθανο να πεθαίνουν τρία παιδιά διαφορετικής ηλικίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από παθολογικά αίτια στην ίδια οικογένεια. Οι έρευνες της Αστυνομίας ξεκίνησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2022, μαζί με έναν κύκλο καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη για τη «Μήδεια» της Πάτρας

Τον Απρίλιο του 2019, η Μαλένα ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε αιφνιδίως, σε ηλικία 3,5 ετών, στο νοσοκομείο «Ελπίδα». Ο θάνατός της, που είχε συμβεί στο νοσοκομείο, είχε αρχικά αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα.

Τον Μάρτιο του 2021, η μόλις 6 μηνών Ίριδα, που κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με την οικογένεια να επικαλείται εκ γενετής αγενεσία φλεβόκομβου, κάτι που όμως στη συνέχεια διαψεύστηκε από γιατρούς.

Τον Απρίλιο του 2021 η Τζωρτζίνα εισάγεται στο «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο», με τη μητέρα να ισχυρίζεται πως το παιδί της είχε εκδηλώσει σπασμούς, κάτι που οι γιατροί αδυνατούν να διαπιστώσουν. Στις 11 Απριλίου παθαίνει ανακοπή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, γεγονός που της προκαλεί ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, καθιστώντας την τετραπληγική. «Πρέπει να ήταν νεκρή για περίπου 5 λεπτά πριν τη βρουν οι γιατροί. Σε διαφορετική περίπτωση η ανάνηψή της δεν θα ήταν τόσο δύσκολη», δήλωσε ιατρική πηγή. Γιατροί και νοσηλευτές μεταφέρουν πως η μητέρα άργησε να ειδοποιήσει τους γιατρούς. 

Η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο Αχαΐας όπου παρέμεινε για ενάμιση μήνα. Της έγιναν εξετάσεις δίχως ευρήματα ενώ, όπως εξηγούν ιατρικές πηγές, δεν χρειάστηκε καρδιοτόνωση, διαδικασία που ακολουθείται σε ασθενείς με εγγενή καρδιολογικά προβλήματα. Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι όταν η 9χρονη πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο νοσηλείας, επανήλθαν οι αρρυθμίες και τα περιστατικά βραδυκαρδίας.

Η 9χρονη μεταφέρθηκε στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» για να της τοποθετηθεί βηματοδότης. Υπεβλήθη, δε, σε εξετάσεις από τις οποίες αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να πάσχει από γενετικές παθήσεις που θα μπορούσαν να ενοχοποιηθούν για αιφνίδιους θανάτους σε παιδιά. Τελικά, η άτυχη Τζωρτζίνα κατέληξε 29 Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Δημιουργούσε άλλοθι η κατηγορούμενη

 

Στις προσπάθειες που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου ώστε να δημιουργήσει άλλοθι για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, αναφέρθηκε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση.

Όπως υπογράμμισε, στις 11 Απριλίου του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου χορηγεί την κεταμίνη στο μικρό παιδί και λίγη ώρα αργότερα μιλάει στο τηλέφωνο με μια φίλη της. Γεγονός που η ίδια η μητέρα επικαλείται για να τονίσει την αθωότητά της. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, η 33χρονη ήταν αδιάφορη για τα ηχητικά σήματα των μηχανημάτων που υποστήριζαν τη Τζωρτζίνα. Επίσης, αφού το παιδί κατέληξε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε sms σε γιατρούς της Πάτρας προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τα όσα της είχαν συμβεί. «Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει που ίσως κρατούσε στη ζωή αυτό το παιδί. Μετανιώνω, μετανιώνω που την άφησα αβοήθητη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση της υποκρισίας

Λίγες ώρες μετά την κηδεία του τρίτου της παιδιού, η Ρούλα Πισπιρίγκου, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook τα εξής: «Σας γέννησα, σας έδωσα ζωή! Όμως σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια! Ήσουν το στήριγμα μου, ο λόγος που γελούσα, ο λόγος που έπαιρνα δύναμη να συνεχίσω! Ήσουν μαχήτρια μέχρι τελευταία στιγμή γελούσες, μας κοίταγες χωρίς να μπορείς να μιλήσεις και μας έλεγαν τα μάτια σου συνεχίστε εγώ είμαι εδώ παλεύω! Καλό ταξίδι μιτσιμπονάκι μου! Καλή αντάμωση με τις αδερφούλες σου! Για μένα δεν φύγατε και δεν θα φύγετε ποτέ! Σ’ αγαπάω και τις τρεις Τζωρτζίνα».