↑ Μαθήματα θάρρους, γενναιότητας και ήθους έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία δύο χρόνια μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι, αποκάλυψε για πρώτη φορά το πρόσωπο της στους «Πρωταγωνιστές». Περιποιημένη και ευγενής, χωρίς κραυγές μίσους και υστερίες, δίχως μιζέρια και θλίψη, η Ιωάννα υπερασπίζεται αξίες όπως η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη, κάνοντας πράξη τη ρήση «επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς»!

↓ Η ενέργεια ανώτερου στελέχους του ΡΙΚ να «κόψει» τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου πέντε λεπτά πριν την καθορισμένη παρέμβασή του σε ενημερωτική εκπομπή, αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. Σε άλλα νέα η Κύπρος απώλεσε 39 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου και από την 26η θέση που βρισκόταν το 2021, βρέθηκε στην 65η θέση το 2022.

↑ Νέες προοπτικές διανοίγονται μετά την απόφαση για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Η θαλάσσια επιβατική σύνδεση αποτελούσε πάγιο αίτημα μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας και εκτιμάται ότι αφενός θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας και αφετέρου θα ενισχύσει τον θαλάσσιο τουρισμό, προσελκύοντας Ελλαδίτες και άλλους Ευρωπαίους επισκέπτες στη χώρα μας. 

↓ Ένας 20χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και με εγκαύματα στο 45% του σώματος του επειδή βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Το πρόβλημα με τη βία εντός και εκτός γηπέδων δεν είναι πλέον μόνο θέμα αστυνόμευσης, είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και πολιτισμού.

Ελεύθερα, 8.5.2022.