Άλλοτε μας φαίνονταν πολύ μακρινές οι αναφορές σε θανάτους από ναρκωτικά. Ύστερα μας φαίνονταν επίσης μακρινά να επεισόδια βίας στο ποδόσφαιρο (εντός και εκτός γηπέδων) μεταξύ οπαδών διαφόρων ομάδων. Τα είδαμε και τα δύο να συμβαίνουν.

Τώρα υφιστάμεθα σοκ από τη δολοφονία νεαρού στη Θεσσαλονίκη από φανατικούς οπαδούς. Θα έρθει και στην Κύπρο αυτή η ώρα εκτός και αν η κάθε ομάδα, ο κάθε γονιός, το κάθε σχολείο, ο κάθε εμπλεκόμενος συζητήσει το θέμα με τα παιδιά του, με τους φίλους των παιδιών του, με τους μαθητές του, και καταβληθεί κοινωνική προσπάθεια για δημιουργία φιλάθλων αντί φανατικών οπαδών.

Μόνο αν φανταστεί ο καθένας το παιδί του, τον αδελφό του, τον φίλο του δολοφονημένο θα νιώσει το σοκ από τώρα και θα συμβάλει στη λήψη προληπτικών μέτρων. Διαφορετικά θα ξαφνιαζόμαστε και θα απορούμε πώς είναι δυνατόν να φτάσει η κοινωνία μας σε τέτοια επίπεδα. 

Το σχολείο, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι υπουργοί, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να ανεχόμαστε ο ένας τον άλλο. Ιδού η Ρόδος.

ΒΑΣ ΒΑΣ