Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media δείχνει έναν άντρα να σταματά με το αμάξι έξω από ένα διώροφο καλύβι φτιαγμένο από χαρτόνια.

Ο οδηγός χαιρετά τον άστεγο που ζει μέσα στο παράπηγμα και κρατά μια πινακίδα που γράφει: Πωλείται.

Το κλιπάκι έγινε αμέσως viral στα social media με τους περισσότερους να το ρίχνουν στην πλάκα, αν και μάλλον σηματοδοτεί την ύπαρξη ενός πολύ σοβαρού προβλήματος στις ΗΠΑ.

«Βγήκε στην αγορά του Λος Άντζελες για μόλις 250 χιλιάδες δολάρια» σχολιάζει κάποιος με χιούμορ.

Ενώ κάποιος άλλος έσπευσε να σχολιάσει: «Το είδα αυτό στο κέντρο της πόλης!».

«Είναι πανέξυπνος που προσπαθεί να το πουλήσει και πάει να βγάλει κάτι από το τίποτα. Lol, κάποια μέρα θα έχει το δικό του αληθινό σπίτι!» έγραψε ένας άλλος σχολιαστής για τον άστεγο.

«Κάποτε, ονειρευόμουν κι εγώ να φτιάξω το δικό μου σπίτι από χαρτόνι σε ένα χωράφι μακριά από τους γονείς μου» λέει ένας άλλος.

Παρά το χιούμορ όμως με το οποίο αντιμετώπισαν το περιστατικό οι περισσότεροι σχολιαστές, βρέθηκαν κι άλλοι πολλοί χρήστες που παραδέχτηκαν ότι στις περισσότερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υπάρχει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με σχετική αναφορά στο Insider, οι τιμές των σπιτιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,2% μέσα σε έναν χρόνο, τον Ιούνη του 2021, σηματοδοτώντας έτσι τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 1979.

Η αύξηση πέρασε και στα ενοίκια, φτάνοντας στο 11,4% από το τέλος του 2020.

Εντωμεταξύ, μια πρόσφατη έρευνα του βρετανικού «The Guardian» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον βρήκε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που πεθαίνουν άστεγοι αυξάνεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί που ζουν ως άστεγοι σε 20 από τις αμερικανικές πολιτείες αυξήθηκαν κατά 77% στα τελευταία 5 χρόνια μέχρι το 2020.

Όπως ραγδαία αυξήθηκαν και οι θάνατοι των αστέγων.

«Οι άνθρωποι που πεθαίνουν ενώ βιώνουν προβλήματα στέγασης είναι μερικοί από τους πιο παραμελημένους στην κοινωνία[…] Αυτοί είναι οι άνθρωποι που χρειάζονται την περισσότερη βοήθεια και είναι αυτοί που είναι το λιγότερο πιθανό να τη λάβουν» σχολιάζει ο Ματ Φόλι, επικεφαλής ερευνητής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

sputniknews.gr