Οι προκλήσεις και οι προοπτικές της Αρχής Λιμένων Κύπρου παραμένουν ουσιαστικές και τυγχάνουν χειρισμού από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΑΛΚ με την ευκαιρία της δεύτερης έκδοσης της έκθεσης για την τριμηνιαία δράση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η οποία καλύπτει την περίοδο 28 Οκτωβρίου 2021 έως 27 Ιανουαρίου 2022.

Σε ανακοίνωση, η Αρχή Λιμένων Κύπρου αναφέρει ότι «χωρίς τους οποιουσδήποτε περιορισμούς ή ενδοιασμούς προχωρά στην πλήρη αξιοποίηση όλων των πόρων της και στην πλήρη ανάληψη του νέου της, αναβαθμισμένου ρόλου, ως εποπτική και ρυθμιστική αρχή αλλά και ως ένας Οργανισμός που έχει σημαντική επιχειρησιακή δράση».

Αναφέρεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, έχοντας διανύσει ήδη τους πρώτους έξι μήνες εγκατάστασής του, «προχώρησε με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει από της εγκατάστασης του και σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με την Διεύθυνση της Αρχής Λιμένων Κύπρου συνεχίζει το έργο του προς όφελος της Αρχής και έχοντας ως βασικές παραμέτρους δράσεων του τις αρχές της εξωστρέφειας, της διαφάνειας και της ευθυκρισίας».

Αναφέρεται επίσης στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή, που για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμενε κενή, η οποία αποτελεί μια νέα σελίδα, όπως σημειώνει, στην ιστορική εξέλιξη της Αρχής.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, προσθέτει η Αρχή Λιμένων Κύπρου, θα προχωρήσει με την ολοκλήρωση της ηγετικής της πυραμίδας σε σχέση με την κενωθείσα, πλέον, θέση του Οικονομικού Διευθυντή.

«Οι εκατοντάδες των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πλήρως αιτιολογημένες και αποτελούν προϊόν μακρών συζητήσεων, εξέτασης όλων των δεδομένων που υπάρχουν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου και διαβούλευσης», προστίθεται.

Εξάλλου, σε δήλωση του, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης πεπραγμένων της Αρχής Λιμένων Κύπρου, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Αντώνης Στυλιανού αναφέρει ότι στόχος είναι μέσα από τις μελλοντικές εκδόσεις των πεπραγμένων μας να ενδιατρίψουμε σε όλους τους τομείς ενασχόλησης της Αρχής, παρουσιάζοντας το σημαντικό έργο που παράγουν και την συνεισφορά τους στις εργασίες και δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Αρχή Λιμένων Κύπρου, ειδικά στη βάση του νέου, αναβαθμισμένου της ρόλου.

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε σε σημαντικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την υπό εξέταση περίοδο, τονίζοντας ότι «στην παρούσα περίοδο πεπραγμένων της Αρχής Λιμένων Κύπρου το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής έλαβε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν συγκεκριμένες επενδύσεις και πράξεις υλοποίησης αποφάσεων της, είτε αυτές αφορούν στην επέκταση του Λιμανιού του Λατσιού, είτε στην δημιουργία αγκυροβολίου στην περιοχή του Βασιλικού».