Σημαντική αύξηση των δρομολογίων της και του πτητικού της προγράμματος, ανακοίνωσε πρόσφατα η TUS Airways, ως αποτέλεσμα και της επικείμενης αύξησης του στόλου της, αφού αναμένεται σύντομα τα τρία Airbus 320 που ήδη διαθέτει να γίνουν πέντε. Το πλέον σημαντικό των ανακοινώσεων ωστόσο για την επαρχία Πάφου, αφορά στην επισημοποίηση του σχεδιασμού της εταιρείας για να καταστεί πλέον μόνιμη η εκτέλεση της πτήσης Πάφος – Αθήνα, γεγονός που χαιρετίζεται τις μέρες αυτές από όλους τους φορείς, οργανωμένα σύνολα και πολίτες της Πάφου.

Το εποχικό πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας από Πάφο, όπως αναφέρθηκε, θα έχει ως προορισμούς από την Κεντρική Ευρώπη το Παρίσι, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο και τη Νυρεμβέργη, ενώ το ετήσιο πρόγραμμα πτήσεων θα έχει από την Ελλάδα την Αθήνα και από Ισραήλ το Τελ Αβίβ. Αναφέρθηκε, ακόμα, πως κατά τη χειμερινή περίοδο 2022 – 2023 η εταιρεία σχεδιάζει να εκτελεί πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ, το Μαρακές, το Ντουμπάι, την Τζέντα και το Ριάντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλάσιες πτήσεις για το δρομολόγιο Πάφος-Αθήνα από TUS

Τουριστικοί και οικονομικοί φορείς της επαρχίας, καθώς και πολίτες με παρεμβάσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζονται ενθουσιασμένοι για την οριστικοποίηση της απόφασης να καταστεί μόνιμη η πτήση Πάφος – Αθήνα, επισημαίνοντας ότι η ανταπόκριση του κοινού της Πάφου, αλλά και της Λεμεσού στην έναρξη του συγκεκριμένου δρομολογίου δικαίωσε τη θέση όλων των τοπικών παραγόντων ότι η Πάφος μπορεί άνετα να στηρίξει μια τέτοια πτήση.

Επιπρόσθετα επισημαίνεται ότι ήδη οι πτήσεις της TUS από την Πάφο για Αθήνα παρουσιάζουν ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση ενόσω εξερχόμαστε σταδιακά από τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, και όσο πλησιάζει η θερινή περίοδος. Εξέφρασαν δε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα το εν λόγω δρομολόγιο θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» του αεροδρομίου Πάφου, αφού η Αθήνα είναι με διαφορά ο πρώτος προορισμός που ζητούν οι πολίτες της Πάφου και τα οικονομικά τους οφέλη από την αποφυγή της οδικής μετάβασης στη Λάρνακα για να ταξιδεύσουν καθιστά την πτήση Πάφος – Αθήνα ακόμη πιο ελκυστική για αυτούς.