Πιστοποιημένη ποιότητα και πολύχρονη εμπειρία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες        

Με περισσότερο από 10 χρόνια πρωτοπορίας στο τομέα των Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας και στην εξοικονόμηση ενέργειας, ο Όμιλος Εταιρειών  Bioland, αξιοποιώντας κυρίως τη δύναμη του ήλιου, συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται δυναμικά τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, προσφέροντας σιγουριά, επαγγελματισμό, αξιοπιστία, σεβασμό και βιωσιμότητα στα έργα που αναλαμβάνει  με κύριο μέλημα της την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεισφορά φιλικών προς το περιβάλλον επενδύσεων.

Με σεβασμό στο προσωπικό και στους συνεργάτες της, ο Όμιλος Εταιρειών Bioland, έχει επενδύσει στην έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της ενέργειας, προσφέροντας σε κάθε περίπτωση τη καλύτερη και τη πιο αποδοτική λύση, μέσω συνεργασίας με εταιρείες παγκοσμίου φήμης που χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης.

Η συνεχής ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών της Bioland την έχει κατατάξει ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αφού σήμερα εργοδοτεί περισσότερο από 200 άτομα και πολύ σύντομα θα έχει παραδώσει φωτοβολταϊκά πάρκα με εγκατεστημένη ισχύ και σε εμπορική χρήση περισσότερα από 100ΜWp.

Με την τήρηση των ευρωπαϊκών και διεθνών ενεργειακών προτύπων και την παροχή υψηλών προδιαγραφών, ο Όμιλος Εταιρειών Bioland, προσφέρει στους συνεργάτες της την ποιότητα που την χαρακτηρίζει και που της δίνει ξεχωριστή θέση στην Αγορά. Μέσω των πιστοποιημένων διαδικασιών του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητάς σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου EN ISO 9001:2015 διασφαλίζεται η συνεχώς βελτίωση της ικανότητας του Ομίλου να παρέχει με συνέπεια προϊόντα και υπηρεσίες σε βαθμό που ικανοποιούν και τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις των πελατών.

Στόχος του Ομίλου είναι πρωτίστως η προστασία του περιβάλλοντος εξού και αντιμετωπίζει τις ανάγκες και τις προκλήσεις, έχοντας υπόψη την κυκλική οικονομία και τη βιωσιμότητα των έργων που αναλαμβάνει.

Την ανάπτυξη του Ομίλου, στον κατασκευαστικό τομέα έχει αναλάβει η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, Bioland Energy, η οποία έχει ήδη κατασκευάσει μεγάλο αριθμό μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων σε όλη την Κύπρο τα οποία έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη των εθνικών στόχων έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τα φωτοβολταϊκα πάρκα του Ομίλου, η οποία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες εξυπηρετεί μέχρι στιγμής μόνο μεγάλους μέχρι στιγμής βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

Τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας αυτής έχει αναλάβει η εταιρεία Bioland Promithia, η οποία λειτουργεί ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας σε πελάτες από την 1η Ιανουαρίου 2021. H Bioland Promithia είναι πρωτοπόρος στο εγχείρημα να διασφαλιστεί στους Κύπριους καταναλωτές το δικαίωμα «επιλογής» στην αγορά ηλεκτρισμού. Αναντίλεκτα η 1η Ιανουαρίου 2021 ήταν, μια καθοριστική ημερομηνία στην ιστορία της Κύπρου όσων αφορά την Αγορά Ηλεκτρισμού αφού η Bioland Promithia με τον επαγγελματισμό και τη δυναμική της, κατάφερε να γίνει η πρώτη ιδιωτική και ανεξάρτητη εταιρεία που προμηθεύει ηλεκτρισμό στη Κύπρο.

Για την Bioland Promithia, και τον Όμιλο Εταιρειών Bioland, η έναρξη της Αγοράς Ηλεκτρισμού τέθηκε πολύ ψηλά στους στόχους και στις προσδοκίες της. Παρά την πανδημία Covid-19, κατάφερε να φέρει με επιτυχία  την επανάσταση στην Αγορά Ηλεκτρισμού, δίνοντας επιτέλους στους ιδιώτες καταναλωτές την επιλογή να επιλέξουν το προμηθευτή της αρεσκείας τους.

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, η Bioland Promithia κατάφερε και παρέχει ήδη ηλεκτρισμό μέσα από την διαχείριση των Φωτοβολταϊκών Πάρκων του «Ομίλου», σε γνωστές (“triple A”) εταιρείες οι οποίες την εμπιστευτήκαν για το σκοπό αυτό. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ευελπιστεί ότι θα είναι σε θέση, πολύ σύντομα και σταδιακά, να καλωσορίσει και νέους πελάτες που μοιράζονται παρόμοιους ενεργειακούς στόχους  για χρήση «πράσινης ενέργειας» στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Στον προϋπολογισμό της και στο άμεσο μέλλον, ο Όμιλος Εταιρειών Bioland, θέλει να προσφέρει περισσότερες ενεργειακές επιλογές μέσα από την καινοτομία και την εξέλιξη και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ενεργειακή προσφορά της σε περισσότερους καταναλωτές.

Ο Όμιλος Εταιρειών Bioland, δεσμεύεται και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της για προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη παραγωγή και τη προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και μέσα από καινοτόμα έργα ενέργειας, ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων, τα οποία ήδη περιλαμβάνει στο νέο αναπτυξιακό της πρόγραμμα. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ομίλου για τα επόμενα λίγα χρόνια υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λεωφόρος Ελευθερίας 3, 7102,

Αραδίππου, Λάρνακα

Tηλ.: 24 505 050

www.biolandenergy.com