Από τα λαμπρότερα νεαρά αστέρια στον χώρο της κλασικής μουσικής, ο Ρώσος πιανίστας Βλαντίμιρ Πετρόφ επιστρέφει στο The Shoe Factory, για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου στις 27 Οκτωβρίου.

Ένας από τους μεγάλους νικητές, και έχοντας αποσπάσει το Βραβείο του Κοινού στον 63ο Διαγωνισμό Φερούτσιο Μπουζόνι 2021, ο Πετρόφ  έχει επίσης τιμηθεί με Πρώτα Βραβεία στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου εις μνήμην της Βέρα Λωτάρ-Σεβτσένκο στη Ρωσία, στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Yamaha ‘José Jacinto Cuevas’ στο Μεξικό, στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Πόλης Βίγο στην Ισπανία, και στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου NTD στη Νέα Υόρκη.

Διαγράφοντας ήδη λαμπρή σταδιοδρομία, έχει εμφανισθεί σε ορισμένες από τις σημαντικότερες συναυλιακές αίθουσες ανά το παγκόσμιο, συμπράττοντας με αμέτρητες ορχήστρες υπό τη διεύθυνση καταξιωμένων μαέστρων. Για το ρεσιτάλ του στη Λευκωσία, θα ερμηνεύσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με έργα των Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς, Μπετόβεν, Σοπέν, Μπαχ/Μπουζόνι και Χάυντν. Η συναυλία διοργανώνεται με την ευγενική στήριξη της PwC Κύπρου.

  • Λευκωσία, The Shoe Factory, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, 8.30μ.μ.  pharosartsfoundation.org,   22663871 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975), Πρελούδιο και Φούγκα σε Σι-ύφεση μείζονα, Έργο 87, Αρ.21 (1951)
  • Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827), Σονάτα για Πιάνο Αρ.3 σε Ντο μείζονα, Έργο 2, Αρ.3 (1795)
  • Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849), Andante Spianato και Μεγάλη Πολωνέζα μπριλάντε σε Μι-ύφεση μείζονα, Έργο 22 (1834)
  • Γ.Σ. Μπαχ / Φ. Μπουζόνι (1685-1750 / 1866-1924), “Nun komm der Heiden Heiland”, Κοράλ Πρελούδιο BWV 659 (1717 / 1898)
  • Γιόζεφ Χάυντν (1732-1809), Σονάτα για Πιάνο σε Μι ελάσσονα, Hob. XVI/34 (1788)
  • Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943), Πρελούδιο σε Ρε μείζονα, Έργο 23, Αρ.4 (1903)
  • Παραλλαγές σε ένα θέμα του Κορέλλι, Έργο 42 (1931)

Ποιος είναι

Ένας από τους μεγάλους νικητές, και έχοντας αποσπάσει το Βραβείο του Κοινού στον 63ο Διαγωνισμό Φερούτσιο Μπουζόνι 2021, ο πιανίστας Βλαντίμιρ Πετρόφ αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα λαμπρότερα ανερχόμενα αστέρια στον χώρο της κλασικής μουσικής. Ο Petrov έχει επίσης τιμηθεί με Πρώτα Βραβεία στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου εις μνήμην της Βέρα Λωτάρ-Σεβτσένκο στη Ρωσία, στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Yamaha ‘José Jacinto Cuevas’ στο Μεξικό, στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Πόλης Βίγο στην Ισπανία, και στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου NTD στη Νέα Υόρκη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη διαγράφει λαμπρή σταδιοδρομία, έχοντας εμφανισθεί σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, μεταξύ άλλων, Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας, την ιστορική Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι, Θέατρο Μαρίνσκι, Σαλ Κορτώ του Παρισιού, Σαλ Φρανκ-Μαρτίν της Γενεύης, Παλάτι Καλών Τεχνών του Μεξικού. Έχει συμπράξει με αμέτρητες ορχήστρες, συμπεριλαμβανομένων, της Ορχήστρας Μαρίνσκι, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σαν Λούις και της Καμεράτα Βένια, υπό τη διεύθυνση σπουδαίων μαέστρων όπως Βαλέρι Γκεργκίεφ, Λανφράνκο Μαρτσελέττι, Τίτο Μούνιοζ, Παβέλ Γκερστάιν, Ρομάν Ρεβουέλτας, Γκλεμπ Σκβορτσόφ και Εδουάρντο Μπάριος. Παράλληλα, ο Petrov συμπράττει σε τακτική βάση με τους βιολονίστες Kristof Barati και Graf Mourzha σε συναυλίες μουσικής δωματίου.

Ο Πετρόφ είναι γεννημένος στη Μόσχα, το 1997, σε μουσική οικογένεια, με την οποία μετοίκησε στο Μεξικό σε πολύ νεαρή ηλικία. Φανέρωσε από νωρίς το μεγάλο του ταλέντο και, από την ηλικία των οκτώ, συμμετείχε σε ορισμένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικής στη Ρωσία και στο εξωτερικό – μεταξύ άλλων, 10ο Μουσικό Φεστιβάλ ‘Crescendo’ και «Αστέρια στη Βαϊκάλη» του Ντένις Ματσούεφ, 13ο Πασχαλινό Φεστιβάλ Μόσχας και Διεθνές Φεστιβάλ ‘Σύγχρονα Πιανιστικά Πρόσωπα’ του Βαλέρι Γκεργκίεφ, και ‘Moscow Meets Friends’ του Βλαντιμίρ Σπιβάκοφ. Είναι απόφοιτος του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, όπου σπούδασε υπό τους Valery Piassetsky και Eliso Virsaladze, και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής Φραντς Λιστ της Βαϊμάρης, υπό τον Grigory Gruzman.