Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη παρατηρεί ότι πέρασε ένας μήνας από το πρώτο διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα εξαιτίας των οποίων έκλεισαν όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις και «δυστυχώς  όλοι μας,  περιμένουμε ακόμη από την Βουλή να  βρει τρόπο για να επιλυθεί το θέμα  του πλαισίου  των κρατικών  εγγυήσεων  ύψους 2 δις ούτως ώστε να  καταστεί δυνατή η  παροχής ρευστότητας προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις  που την έχουν άμεση ανάγκη.
 
Συνεχίζοντας ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί έγκαιρα αποτελεσματική νομοθετική λύση για το  θέμα των εκποιήσεων καθώς  οι τράπεζες συνεχίζουν να αποστέλλουν επιστολές με τις οποίες  προετοιμάζουν το τελικό στάδιο που είναι ο πλειστηριασμός,  για ημερομηνίες μετά τις 18/06 που λήγει  η αναστολή.
 
Προσθέτει ότι υπάρχουν σχετικές προτάσεις νόμου οι οποίες με λίγη επεξεργασία  μπορεί να  ψηφιστούν σε νόμο, κάτι που θα ανακουφίσει χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση.
 
Ο Σύνδεσμος παραθέτει ως θετική την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας για απελευθέρωση πρόσθετων κεφαλαίων ύψους €90 εκ. για  να χρησιμοποιηθούν από τις τράπεζες για παροχή ρευστότητας στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσθέτοντας πως θα πρέπει  να ακολουθήσει άμεσα εγκύκλιος με κατευθυντήριες γραμμές προς  τις τράπεζες για την υλοποίηση της δυνατότητας, αυτής.
 
Philenews/ΚΥΠΕ