Γραπτή δήλωση σχετικά με τα όσα αβάσιμα κυκλοφορούν για τις κεραίες 5G, εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Αβάσιμες, χαρακτήρισε τις ανησυχίες μερίδας πολιτών περί δήθεν εργασίες εγκατάστασης κεραιών ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G). 
 
 
«Αποκορύφωμα υπήρξε η εγκληματική ενέργεια εις βάρος κεραίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου που είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή, η υγεία ευπαθών ομάδων, αλλά και γενικότερα η ομαλή ζωή των πολιτών», τόνισε ο Πρόεδρος.
 
«Προς τερματισμό της σπερμολογίας και των ψευδών ειδήσεων, που δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι καλλιεργούν, επιθυμώ να δηλώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως:
 
α)      ουδεμία άδεια έχει παραχωρηθεί προς οιανδήποτε εταιρεία για εγκατάσταση ή χρήση κεραίων ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G) και ως εκ τούτου είναι ψευδείς και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί πως διεξάγεται οποιαδήποτε εργασία για εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων.
β)      Οι μόνες εργασίες που λαμβάνουν χώρα είναι η συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτύων για αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών, λόγων των μέτρων που έχουν ληφθεί.
(γ)     Η απόφαση για εγκατάσταση του δικτύου 5G θα ληφθεί με βάση τις επιστημονικές και μόνον, απόψεις, τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».
 
Πηγή: philenews