Οι αρχές της Κίνας γνωστοποίησαν σήμερα ότι θα καθυστερήσουν την ανακοίνωση των εμπορικών στοιχείων του Ιανουαρίου, και θα τα συνδυάσουν με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου.

Η γενική διεύθυνση τελωνείων ανακοίνωσε πως η καθυστέρηση έρχεται προκειμένου η ανακοίνωση των στοιχείων να είναι σύμφωνη με εκείνη του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής Υπηρεσίας, που δημοσιεύει άλλα οικονομικά στοιχεία όπως η βιομηχανική παραγωγή, οι επενδύσεις και οι πωλήσεις λιανικής.

Η ανακοίνωση της καθυστέρησης έγινε την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να δημοσιευθούν τα εμπορικά στοιχεία για τον Ιανουάριο. Το τελωνείο δήλωσε πως θα συνδυάσει τα στοιχεία για τους δύο πρώτους μήνες του έτους.

Η στατιστική υπηρεσία αποφάσισε να συνδυάσει την ανακοίνωση κάποιων αλλά όχι όλων των οικονομικών στοιχείων για το πρώτο δίμηνο του έτους, προκειμένου να εξαλειφθούν οι στρεβλώσεις της δραστηριότητας που προκλήθηκε από τις εορτές για το νέο έτος, το οποίο εορτάζεται διαφορετικούς μήνες κάθε χρόνο.

Οι κινεζικές εξαγωγές πιθανότατα υποχώρησαν 4,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, ενώ οι εισαγωγές ίσως έχουν υποχωρήσει 6,5%, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Πηγή: Capital.gr