Η ευθύνη για εγκαύματα που προκλήθηκαν σε κοριτσάκι από το χύσιμο ζεστού καφέ, ο οποίος προσφέρθηκε στη διάρκεια πτήσης, βαραίνει κατά κανόνα την αεροπορική εταιρεία. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο κλήθηκε, με αίτημα το Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αυστρίας, να ερμηνεύσει τον όρο «δυστύχημα».
Ενώπιον του Αυστριακού Δικαστηρίου εκκρεμεί αγωγή για αποζημίωση η οποία ασκήθηκε εναντίον αεροπορικής εταιρείας από τον πατέρα ανήλικης, η οποία υπέστη εγκαύματα όταν, στη διάρκεια πτήσης, από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα (Ισπανία) προς τη Βιέννη (Αυστρία), ο καφές που προσφέρθηκε στον πατέρα της τοποθετήθηκε στο πτυσσόμενο τραπεζάκι του και χύθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους. Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν φέρει ευθύνη, επειδή δεν πρόκειται για «δυστύχημα» κατά την έννοια της Σύμβασης του Μόντρεαλ, η οποία διέπει την ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών σε περίπτωση ατυχημάτων. Σύμφωνα με τα γεγονότα που τέθηκαν ενώπιον του εθνικού δικαστηρίου, δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί αν η ανατροπή του ποτηριού με τον καφέ οφειλόταν στο ότι το πτυσσόμενο τραπεζάκι ήταν ελαττωματικό ή σε δονήσεις του αεροσκάφους. 
Το ΔΕΕ ερμηνεύοντας τον όρο «δυστύχημα» υπέδειξε ότι «η συνήθης έννοια που αποδίδεται στον όρο “δυστύχημα” είναι απρόβλεπτο ακούσιο δυσάρεστο συμβάν που προξενεί ζημία». Σημείωσε περαιτέρω ότι «οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να απαλλαγούν από την ευθύνη τους ή να την περιορίσουν, εφόσον αποδείξουν ότι ο επιβάτης προκάλεσε ο ίδιος τη ζημία ή συνετέλεσε σε αυτήν». Ουσιαστικά, τίθεται στους ώμους της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας να αποδείξει ότι η ζημιά δεν οφείλεται στην ίδια.
 
Καταληκτικά, το ΔΕΕ αποφάνθηκε ότι «η απάντηση του δικαστηρίου στο ερώτημα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αυστρίας είναι ότι ο επίμαχος όρος “δυστύχημα” καλύπτει όλες τις καταστάσεις που προκύπτουν επί αεροσκάφους κατά τις οποίες αντικείμενο που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των επιβατών προξενεί σωματικό τραυματισμό επιβάτη, χωρίς να είναι αναγκαίο να ερευνάται αν οι καταστάσεις αυτές οφείλονται σε τυπικό κίνδυνο των αερομεταφορών».