Μετά τις επισημάνσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ προς την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Κύπρου για το ύψος των αεροπορικών εισιτηρίων στην Κύπρο, ο ΔΗΣΥ, διά επιστολής του Προέδρου του, κατήγγειλε τις ψηλές τιμές εισητηρίων και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. με ιδιαίτερες αιχμές σε σχέση με την Aegean.
 
«Η Ryanair Ltd, η Aegean Airlines, η EasyJet και η Wizz Air κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά με ποσοστό 10,3%, 8,9%, 7,4% και 7,1% αντίστοιχα. Οι πτήσεις προς την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά προσφέρονται κυρίως από την Aegean Airlines και τη Ryanair, ενώ οι εταιρείες EasyJet και Wizz Air δεν εκτελούν πτήσεις προς την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η Aegean Airlines κατέχει δεσπόζουσα θέση με τη μορφή υπερβολικής τιμολόγησης αεροπορικών εισιτηρίων, η οποία είναι μακράν η υψηλότερη τιμή αεροπορικών εισιτηρίων στα ελληνικά  νησιά», αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην επιστολή – καταγγελία του ΔΗΣΥ προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε.
 
Όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή με θέμα τα «επίπεδα των τιμών αεροπορικών εισιτηρίων στην Κύπρο», που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, «θα θέλαμε να υποβάλουμε επίσημη καταγγελία με το αίτημα. Θα εκτιμούσαμε την άμεση απάντησή σας».
 
Η επιστολή στάλθηκε στις 8 Ιουλίου και όπως επεξηγείται, ο ΔΗΣΥ ανησυχεί για τις υψηλές τιμές για την παροχή αεροπορικών επιβατικών υπηρεσιών στην Κύπρο, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο και γι’ αυτό απευθύνεται στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για να επιστήσει την προσοχή της, ιδιαίτερα σε σχέση με τα αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά. «Ανησυχούμε», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην ίδια επιστολή.
 
Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απέστειλε επιστολή και προς την ΕΠΑ, ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο παρέμβασής της στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τις υψηλές τιμές που παρατηρούνται σε αεροπορικά εισιτήρια ειδικά για προορισμούς όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.