Μεγάλο στοίχημα για τον κυπριακό τουρισμό είναι η καταπολέμηση της εποχικότητας. Ενώ τους μήνες Μάιο – Σεπτέμβριο τα ξενοδοχεία βουλιάζουν από τουρίστες, τον χειμώνα κατεβάζουν ρολά. Τα ξενοδοχεία φτάνουν στα όρια τους το συγκεκριμένο πεντάμηνο, επομένως οι δυνατότητες για να φιλοξενήσουμε περισσότερους τουρίστες το καλοκαίρι είναι περιορισμένες.
 Επομένως, το μεγάλο στοίχημα είναι η επέκταση της χειμερινής περιόδου. Εάν θέλουμε να αυξήσουμε τους αριθμούς των τουριστών μας, τότε είναι μονόδρομος η τόνωση του χειμερινού τουρισμού μέσω της προβολής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Τόσο το υφυπουργείο Τουρισμού, όσο και οι τουριστικοί φορείς (οργανωτές ταξιδίων, Hermes Airports και ξεονοδόχοι) εργάζονται προς την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Ήδη, η Hermes Airports ανακοίνωσε αύξηση πέραν των 300.000 θέσεων στις διαθέσιμες επιβατικές θέσεις των δρομολογίων που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη χειμερινή πτητική περίοδο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2018-2019. Αυτό αντιστοιχεί σε 9% αύξηση των θέσεων, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για ενίσχυση του χειμερινού τουριστικού ρεύματος.
Πέρσι κατά το πεντάμηνο της χειμερινής περιόδου ( Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2018 και Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος 2019) είχαμε 622,7 χιλ. τουριστικές αφίξεις. 
Οι προσδοκίες για φέτος είναι ότι ο χειμερινός τουρισμός θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να ξεπεράσει προηγούμενα ρεκόρ.
Εάν κάποιος μελετήσει τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας την τελευταία τετραετία διαπιστώνει την σταθερή άνοδο στις αφίξεις κατά τους χειμερινούς μήνες.  Συγκριτικά με την χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου 2015- Μαρτίου 2016, καταγράφηκε άνοδος 42% στις αφίξεις τουριστών τους μήνες Νοεμβρίου 2018- Μαρτίου 2019. Μέσα σε τρία χρόνια από 438 χιλ. τουρίστες, κατορθώσαμε να προσελκύσουμε 622,7 χιλ. 
 
Ωστόσο, παρά και την σταθερή άνοδο στους αριθμούς των τουριστών που επιλέγουν την χώρα μας και τον χειμώνα, οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί, ενώ οι αυξήσεις την τελευταία διετία είναι πολύ μικρές. 
Για παράδειγμα, την προπερσινή χειμερινή περίοδο Ιανουαρίου 2017 – Μαρτίου 2018, στο νησί μας έφτασαν 616 χιλ. τουρίστες, ενώ πέρσι, όπως προαναφέρθηκε 622,7 χιλ. 
Επίσης, αν αναλυθούν οι αριθμοί των αφίξεων την περσινή χειμερινή περίοδο (Νοέμβριο 2018 – Μάρτιο 2019) διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση στις αγορές που μας προτιμούν συγκριτικά και με το καλοκαίρι. Έξι αγορές μονοπωλούν το 62,6% των χειμερινών αφίξεων. 
Μια στις τρεις αφίξεις του χειμώνα ανήκει σε Βρετανούς (206 χιλ.), ενώ οι 73,4 χιλ. Ρώσοι αποτελούν το 12% των αφίξεων του χειμώνα. 
Επίσης, το 7% των χειμερινών αφίξεων ανήκει σε Ισραηλινούς (43,3 χιλ.) και το 6,7% σε Γερμανούς (42 χιλ.), ενώ από 2% είναι το μερίδιο των Ουκρανών και των Πολωνών (12,6 χιλ. και 12,5 αντίστοιχα).