To Top
16:31 Τετάρτη
20 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Το μέλλον ζωντανεύει μέσα από το κινητό σου!
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Το μέλλον ζωντανεύει μέσα από το κινητό σου!
  15 Δεκεμβρίου 2017, 12:52 μμ  

Είναι στιγμές που συνειδητοποιείς πως, όσα «τραβηγμένα» φουτουριστικά έβλεπες στις ταινίες, ακόμα και τις πιο πρόσφατες, σήμερα δεν φαντάζουν τόσο εξωπραγματικά. Η τεχνολογία εξελίσσεται και καθημερινά όλο και κάτι νέο σε τοποθετεί στο μέλλον. Με κύριο εργαλείο αυτής της εξέλιξης το κινητό μας, κίνητρο, τον ανταγωνισμό των κολοσσών της τεχνολογίας και αιτία, τη δική μας εξοικείωση με το κινητό και τη συνεχή μας αναζήτηση για τις πιο ανεπτυγμένες και καινοτόμες συσκευές της αγοράς. Είναι ξεκάθαρο πια, ότι το κινητό μας είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος. Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, μετατράπηκε από ένα gadget επικοινωνίας σε ένα πολυεργαλείο τεχνολογίας, μια ψηφιακή επέκταση του χεριού μας!

Σκέψου λίγο τι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου σήμερα, αυτή τη στιγμή. Μπορείς, αν θα πας για πρωινή κολύμβηση μέσα στο καταχείμωνο, να διαλέξεις από πριν τη διαδρομή, να πας με τις οδηγίες του κινητού σου και, την ίδια ώρα, να είσαι βέβαιος πως θα έχεις στο σπίτι ζεστό νερό για τσάι! Μπορείς τώρα, καθώς διαβάζεις αυτό το κείμενο, να βρεις την επόμενη πτήση για Λονδίνο, να κλείσεις ξενοδοχείο ή και να μείνεις με ασφάλεια στο σπίτι κάποιου αγνώστου, να διευθετήσεις τα οδοιπορικά σου, να κλείσεις εισιτήριο για το αγαπημένο σου μιούζικαλ, να πληρώσεις για όλα αυτά, να φτιάξεις το playlist που θες ν' ακούσεις στο αεροπλάνο και όλα αυτά να τα κάνεις και για τη φίλη σου που μένει στην Αθήνα. Μπορείς να διαλέξεις το νέο σου διαμέρισμα, να επιλέξεις έπιπλα online και μέσω της τεχνολογίας Augmented Reality να δοκιμάσεις αυτά τα έπιπλα στο νέο σου σπίτι! Να βρεθείς στην εποχή των παγετώνων ή στη μέση του διαστήματος, γιατί δοκιμάζεις τη εμπειρία Virtual Reality. Μπορείς να μεταδώσεις κάθε σου στιγμή, ζωντανά, σε άριστη HD ποιότητα για να τη δει όλος ο πλανήτης!

Το μέλλον ξεκινά από την οθόνη σου! Σκέψου το λίγο. Οι περισσότερες καινοτομίες και οι τεχνολογικές εξελίξεις της επικοινωνίας δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται πρώτα στο κινητό μας, κάποιες φορές, μάλιστα, σε πειραματικό στάδιο. Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει και στο μέλλον, αφού η εφαρμογή όλων σχεδόν των σύγχρονων τεχνολογιών, όπως Augmented Reality, Virtual Reality, Artificial Intelligence, Internet of Things, θα ξεκινούν και θα τελειώνουν στο κινητό μας. Δεν είναι μόνο το 'The Internet Of Τhings' για το οποίο έχουμε ακούσει πολλά και που μόλις άρχισε να μπαίνει στα κυπριακά σπίτια. Δεν είναι μόνο που θα μπορείς να χειρίζεσαι τις «έξυπνες» οικιακές συσκευές σου από το κινητό σου, να ρυθμίζεις τον θερμοστάτη και τον φωτισμό, τη θερμοκρασία του ψυγείου, να μαγνητοσκοπείς την αγαπημένη σου εκπομπή, να εξοικονομείς ενέργεια αυτόματα και να βάζεις σε λειτουργία τον συναγερμό, ενώ είσαι κολλημένος σ' ένα meeting που δεν τελειώνει ποτέ.

Το κινητό σου, μια μέρα και ίσως συντομότερα απ' ό,τι περιμένεις, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην υγεία σου και στην πρόληψη ασθενειών, αφού, με βάση τα ιατρικά σου στοιχεία, που θα κρατά αποθηκευμένα, θα σου παρέχει χρήσιμες συμβουλές για την υγεία σου. Κι όσα σήμερα φαντάζουν καινοτόμα, πιθανότατα αύριο να θεωρούνται παρωχημένα.

To κινητό σου δεν θα είναι απλά «έξυπνο». Θα είναι σχεδόν τόσο «έξυπνο», όσο εσύ! Ήδη κυκλοφόρησε smartphone με αναγνώριση προσώπου και έγινε το πρώτο νηπιακό βήμα για την ενσωμάτωση AI τεχνολογιών στις κινητές συσκευές. Πολύ πιθανόν, αυτές να μην έχουν καν τη σημερινή τους μορφή. Ήδη έχουν καταχωρηθεί πατέντες πρωτοτυπίας για τηλέφωνα που διπλώνουν, που είναι διαφανή, και που θα διαβάζουν κωδικούς μυρωδιάς και αφής για να διεγείρουν αυτές τις αισθήσεις, μεταξύ άλλων. Κινητά που θα φορτίζουν με την κίνησή σου, που θα «τρέχουν» με πολύ γρήγορες ταχύτητες, με 3D οθόνες εξαιρετικής ποιότητας και άλλα πολλά.

Το μέλλον βρίσκεται στην οθόνη του κινητού σου, γι’ αυτό και οφείλεις να κάνεις τις σωστές επιλογές για να το ζήσεις και να το αξιοποιήσεις στο έπακρον. Γι’ αυτό, χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα όπως το RED plus από τη Cytamobile-Vodafone, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, με απεριόριστα λεπτά, απεριόριστα SMS και ακριβώς όσα data χρειάζεσαι. Και όλα αυτά, μέσω ενός πολύ γρήγορου και  αξιόπιστου δικτύου, που δεν θα σε αφήσει εκτεθειμένο και θα σου προσφέρει πάντοτε ό,τι πιο καινοτόμο! Το μέλλον… συναρπάζει! Ready?

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.