Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ο 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση και ξυλοδαρμό 29χρονης από το Κονγκο ενώ κρατούσε το βρέφος της στην αγκαλιά.

Για την υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο με το ξυλοδαρμό της 29χρονης, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο. Κατά τη διαδικασία, ακτιβιστές με πανό και πλακάτ βρίσκονταν στο προαύλιο του Δικαστηρίου, καταδικάζοντας την ρατσιστική επίθεση εναντίον της νεαρής μητέρας.

Σημειώνεται πως κατά την προηγούμενη δικάσιμο που ήταν επεισοδιακή, αφού η 29χρονη ξέσπασε όταν είδε τον 43χρονο και τον άρπαξε από τη φανέλα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατήγγειλε επίθεση εναντίον του και έθεσε θέμα δίκαιης δίκης του πελάτη του λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σήμερα ο συνήγορός του, Κυριάκος Πραστίτης, αγόρευσε επί της προδικαστικής ένστασης που έφερε κάνοντας λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του πελάτη του, λόγω δημόσιων δηλώσεων κρατικών αξιωματούχων και των διαστάσεων που έλαβε το θέμα. Θέση που απέρριψε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, αναφέροντας πως αυτό το αίτημα θα έπρεπε να εξεταστεί στα πλαίσια της κυρίως δίκης, εφόσον το Δικαστήριο δεν έχει ενώπιον του το πλαίσιο γεγονότων της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 8 Αυγούστου.

Ο κατηγορούμενος διατάχθηκε όπως παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους δηλαδή το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό για να υπογράφει. Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος αντιμετωπίζει δέκα συνολικά κατηγορίες εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.