Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν οι εξετάσεις του δεύτερου τετραμήνου για χιλιάδες μαθητές και των τριών τάξεων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών. Πέραν από τα θέματα αποκλειστικά των εξετάσεων και της ύλης σε συνδυασμό με τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο, τα οποία απασχόλησαν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, προκύπτουν και άλλα, τα οποία έσπευσαν οι αρμόδιοι να οργανώσουν. 

Συγκεκριμένα, ένα από αυτά είναι η διαφοροποίηση που υπάρχει σε αυτές τις εξετάσεις σε σχέση με τις εξετάσεις του πρώτου τετραμήνου, και η οποία αφορά τους μαθητές με COVID-19 και τους μαθητές που είναι ή θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ως επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξετάσεις Τετραμήνου και Παγκύπριες – Η αγωνία στο ζενίθ

Το πρώτο τετράμηνο για αυτά τα παιδιά έγινε δεύτερη αλλά και τρίτη σειρά εξετάσεων, κάτι που έφερε μουρμουρητά όσον αφορά στο κατά πόσο ο βαθμός δυσκολίας των εξεταστικών δοκιμίων ήταν ίδιος ή διαφορετικός, ευνοώντας και αδικώντας ενδεχομένως κάποιους μαθητές. 

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν υιοθέτησε αυτή τη θέση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρχε διαφοροποίηση στο βαθμό δυσκολίας των γραπτών, εντούτοις στις εξετάσεις του δευτέρου τετραμήνου αποφάσισε να αποφύγει αυτές τις διαμαρτυρίες, στήνοντας ειδικά εξεταστικά κέντρα για μαθητές κρούσματα και επαφές COVID.

Έτσι, οι μαθητές οι οποίες ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες από Δευτέρα που αρχίζουν οι εξετάσεις τους, θα πρέπει να σπεύδουν στα σχολεία που θα λειτουργήσουν τα ειδικά εξεταστικά κέντρα και όχι στις σχολικές τους μονάδες.

Τα ειδικά κέντρα που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές με COVID-19 και τις επαφές (ένα σε κάθε επαρχία), είναι τα ακόλουθα:

Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ (Δασούπολη) για τη Λευκωσία

Λύκειο Αγίου Ιωάννη για τη Λεμεσό

Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών για τη Λάρνακα

Λύκειο και Τεχνική Σχολή Έμπας για την Πάφο

Λύκειο Παραλιμνίου για την ελεύθερη Αμμόχωστο.