42,5 ° Κελσίου, η θερμοκρασία που κατεγράφη χθες το πρωί στο Παρίσι, και προβλήθηκε ηλεκτρονικά στην ταμπέλα ενός φαρμακείου στο κέντρο της πόλης. Η φωτογραφία (από την Getty Images) δημοσιεύτηκε στην Γκάρντιαν, που έγραψε από κάτω ότι πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που βίωσε η Γαλλία από την ημέρα που υπάρχουν μετρήσεις. 
»  Την εβδομάδα αυτή είχαμε επίσης ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών όλων των εποχών στη Γερμανία (41,5°), στην Ολλανδία (39,4 °) και στο Βέλγιο (40,6°). 
 
1.315  υπηκοότητες έδωσε το 2017 η Κυπριακή Δημοκρατία σε Ρώσους, που πλέον είναι κάτοχοι ευρωπαϊκού διαβατηρίου. Το ρήμα «έδωσε» μπορεί να αντικατασταθεί ορθότερα με το «πούλησε», αφού βασικός όρος για να εξασφαλιστεί η υπηκοότητα είναι η καταβολή ενός σημαντικού χρηματικού ποσού. Πάντως, τα πιο πολλά διαβατήρια προς Ρώσους τα δίνει (πουλάει) η Γερμανία. 
»  Και θεωρούμε, εξ αυτού, πως κακώς μας βάζουν όλοι στο μάτι εμάς! Γνωστές εξυπνάδες όσων διακατέχονται από μόνιμο σύμπλεγμα κατωτερότητας και αδικίας. 
 
4 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι της Κύπρου είναι η Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό, και οι Μακαρίου, Λήδρας και Στασικράτους στη Λευκωσία. Μέσα σε τέσσερα χρόνια τα ενοίκια διπλασιάσθηκαν. Σήμερα στη Λήδρας για ένα κατάστημα 50 τ.μ. το ενοίκιο είναι €3.500, ενώ πριν τέσσερα χρόνια ήταν μόνο €1.750.
»  Και που είσαι ακόμα…
 
2 Ιατροσυμβούλια έβγαλαν άνθρωπο ικανό και ανίκανο ταυτοχρόνως. Το ένα, των Ιατρικών Υπηρεσιών, αποφάνθηκε ότι συμπολίτης μας, πελεκάνος στο επάγγελμα, που υπέβαλε αίτηση για σύνταξη ανικανότητας, είναι μόνιμα ανίκανος για εργασία, άρα δικαιούται να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα. Το άλλο όμως, των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αποφάνθηκε ότι είναι ικανότατος για εργασία, άρα να ξεχάσει τη σύνταξη επί του παρόντος. 
»  Απίστευτο, κι όμως κυπριακό!…
 
7.000  και πλέον άτομα πιάστηκαν από 2016-2018 να παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Οι καταγγελίες μειώθηκαν, όχι διότι οι παραβάτες καπνιστές, αλλά διότι η Αστυνομία θεωρεί πως ο έλεγχος δεν είναι δική της δουλειά (κυνηγάει, λέει, το κοινό έγκλημα) και πρέπει να συνδράμουν και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. 
»  Κοινό έγκλημα δεν είναι να θέτει κάποιος σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων;
 
7.735 επιχειρήσεις ελέγχθηκαν τον Ιούνιο, σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32% και τους περισσότερους ελέγχους να διεξάγονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στα νησιά στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ελέγχων, βρίσκεται η Ζάκυνθος ενώ η παραβατικότητα χτύπησε «κόκκινο» στην Κέρκυρα, με τους παραβάτες να ανέρχονται στους 6 στους 10 που ελέγχθηκαν.
»  Δεν έπιασαν Κυκλάδες ακόμα φαίνεται…
 
5 θανατικές καταδίκες θα εκτελεστούν τον προσεχή Δεκέμβριο και Ιανουάριο στην Αμερική, για 1η φορά εδώ μετά από 16 χρόνια, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, αφού δόθηκε η σχετική εξουσιοδότηση μέσω νέου νόμου που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο και τη Γερουσία, και φέρει την υπογραφή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 
»   Έχουν εκτελεστεί 3 θανατοποινίτες από το 1988 που επανήλθε η θανατική καταδίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2003, και φορούσε τον Λούις Τζόουνς που εκτελέστηκε το 1995 για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας που υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 60 θανατοποινίτες. 
 
14.603 Ανθρωποκτονίες διαπράχθηκαν στο Μεξικό, μόνο από τον Ιανουάριο φέτος μέχρι και τον Ιούνιο, έναντι 13.985 το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Ο αριθμός είναι τρομακτικός, και είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ για ένα 6μηνο. 
» Ούτε σε σφαγείο τέτοια… παραγωγή!
 
(*) Κάθε Σάββατο, η Στήλη βλέπει τα Πρόσωπα & Προσωπεία με τη γλώσσα των αριθμών. Επίσης, κάθε πρωί με το Newsletter του philenews, του ιστότοπου του «Φιλελεύθερου», θα βρίσκετε έναν Αριθμό της Ημέρας.