Με πλατφόρμα ύψους 60 μέτρων –τη μεγαλύτερη που θα διαθέτει– εξοπλίζεται εντός του 2020 η Πυροσβεστική Υπηρεσία με στόχο να καλύψει τις ανάγκες για τα ψηλά κτήρια.
 
Για την προμήθειά της αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα η Υπηρεσία θα ανακοινώσει την προκήρυξη προσφορών και το υπολογιζόμενο κόστος αναμένεται ότι θα φτάσει το 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Αυτή τη στιγμή η πιο ψηλή πλατφόρμα πυρόσβεσης που διαθέτει η Πυροσβεστική φτάνει τα 30 μέτρα, κάτι που θεωρείται ως μη ικανοποιητική για τις σημερινές ανάγκες, αφού τα πλείστα κτήρια που ανεγείρονται είναι πέραν των οκτώ ορόφων.
 
Ξεκαθαρίζεται ότι η πλατφόρμα των 60 μέτρων, την οποία θα προμηθευτεί η Υπηρεσία, δεν θ’ αφορά μόνο τους πύργους που ανεγείρονται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, αφού ξεπερνούν κατά πολύ το ύψος αυτό, αλλά και για ενδιάμεσα κτήρια. Για τα πολύ ψηλά κτήρια, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν αυτόνομα συστήματα πυρόσβεσης σε κάθε όροφο, όπως συμβαίνει με τους ουρανοξύστες στο εξωτερικό.
 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, μιλώντας στο AlphaNewslive «στη διαδικασία προσφοροδιοδότησης είναι και η απόκτηση ενός αυτοκινούμενο συντονιστικό κέντρο ελέγχου το οποίο θα μεταφέρετε σε μεγάλα επεισόδια πυρκαγιών ή άλλων μεγάλων συμβάντων όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κεττής.

Αυτό το αυτοκινούμενο συντονιστικό κέντρο θα είναι εξοπλισμένο με διαδραστικούς χάρτες, θα μπορούμε να έχουμε πραγματική εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τον χώρο της πυρκαγιάς. Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα πραγματικής εικόνας για το που είναι οι επίγειες δυνάμεις και θα μπορεί να γίνεται μια πρόβλεψη για το πως μπορεί να εξελιχτεί μια πυρκαγιά. Αλλά και θα υπάρχει καλύτερος επιχειρησιακός συντονισμό όλων των μέσων επίγειων ή εναέριων δυνάμεων αφού ένας σωστός συντονισμός είναι πολύ καταλητικός ώστε να θέτετε υπό έλεγχο όσο πιο σύντομα».

 
Δείτε τι ανέφερε σχετικά για το ζήτημα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής:

Πηγή: philenews