Ανέλαβε επίσημα στις 20 Αυγούστου τα καθήκοντά του ο στρατιωτικός ακόλουθος της Κύπρου στις ΗΠΑ, Αντισυνταγματάρχης Γιώργος Ιωάννου, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των διμερών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ και της άσκησης αμυντικής διπλωματίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος στρατιωτικός ακόλουθος της Κύπρου στις ΗΠΑ είχε μεταβεί νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, ώστε να ενημερωθεί για τα καθήκοντά του. Είχαν προηγηθεί οι ενέργειες, σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, για την τοποθέτηση του στρατιωτικού ακολούθου, που διαπιστεύθηκε επίσημα στις 20 Αυγούστου. Ο στρατιωτικός ακόλουθος λειτουργεί ως σύνδεσμος για τα θέματα αμυντικής συνεργασίας, όπως για παράδειγμα τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων Κύπρου-ΗΠΑ.
 
Η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο twitter ανέφερε ότι «ο πρώτος στρατιωτικός ακόλουθος της Κύπρου στις ΗΠΑ, Αντισυνταγματάρχης Γιώργος Ιωάννου, έχει διαπιστευθεί στις 20 Αυγούστου, 2019».
 
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την τοποθέτηση ακολούθου άμυνας στις ΗΠΑ είχε ληφθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018 από το Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του 2011, που αφορά στην τοποθέτηση ακολούθων άμυνας σε σημαντικές πρωτεύουσες.

 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ