Πενταμελής ομάδα ειδικών ορίσθηκε χθες βράδυ από την ολομέλεια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου για να μελετήσει σε όλη την Πάφο ή περιαστικές περιοχές χώρους που να είναι κατάλληλοι για μεταφορά των υπηρεσιών του οργανισμού από την υφιστάμενη θέση του.

Οι όροι εντολής της επιτροπής αυτής είναι να μελετήσει υποστατικά που να πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται για ενοικίαση ή για πώληση τους, ώστε να μεταφερθεί το ΣΑΠΑ από το κτίριο στο οποίο λειτουργεί σήμερα και το οποίο κρίνεται μη λειτουργικό. Θα εξετασθεί επίσης και το ενδεχόμενο εξεύρεσης οικοπέδου για ανέγερση των γραφείων του Συμβουλίου.

Οι αρμόδιοι του ΣΑΠΑ επεσήμαναν ότι θα πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση στην αποδοτική και εύκολη για τους υπαλλήλους και το κοινό λειτουργία του, αφού ένας τέτοιος οργανισμός που θα βρίσκεται εσαεί στην Πάφο, πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα του σε μόνιμη βάση.

Όπως τονίσθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή ολομέλεια, το Συμβούλιο του ΣΑΠΑ προχώρησε ήδη σε αναζήτηση προσφορών μεταστέγασης, ωστόσο οι εννέα προσφορές που υποβλήθηκαν από ιδιοκτήτες υποστατικών δεν κρίθηκαν τόσο καλές σε σχέση με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ώστε να δικαιολογεί την μεταφορά ολόκληρου του οργανισμού.