Σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου του 2019 και ώρα 4.30 μ.μ στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΤΥΚ στην Λευκωσία με στόχο την ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα της άρνησης της JCC να μην παραχωρήσει ετήσια προσαύξηση και ΑΤΑ καλεί η ΕΤΥΚ τους εργαζομένους της εταιρείας, με ανακοίνωση της. Όπως αναφέρει η ΕΤΥΚ η JCC είχε υποχρέωση με βάση τις υφιστάμενες συμφωνίες να παραχωρήσει σε όλο το προσωπικό την ετήσια προσαύξηση βάσει των υφιστάμενων μισθολογικών κλιμάκων αλλά και της ΑΤΑ.
«Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Οργάνωσής μας, η Διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει να αρνείται να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, παραβιάζοντας εξόφθαλμα τόσο τις υφιστάμενες συμφωνίες όσο και το νόμο περί προστασίας των μισθών. Η ενέργεια αυτή της Διοίκησης της Εταιρείας δεν είναι μεμονωμένη, αλλά αποτελεί δείγμα της γενικότερης απαξιωτικής της στάσης έναντι των συμφωνιών, αλλά κυρίως, του ίδιου του προσωπικού της», αναφέρεται μεταξύ άλλων. Η ΕΤΥΚ χαρακτηρίζει απαξιωτική την στάση της Εταιρείας έναντι των εργασιακών θεσμών του τόπου καθώς όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Εργασίας.
«Η στάση αυτή της Εταιρείας, δεν αφήνει άλλη επιλογή στην Οργάνωσή μας, από τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων αλλά και των εργασιακών θεσμών», αναφέρει η ΕΤΥΚ.
Η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ σημειώνει πως στη Γενική Συνέλευση θα γίνει ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και οι εργαζόμενοι στη JCC θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να επιλύσουν τυχόν απορίες ενώ στο τέλος θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωση «να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας, για επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.