Στον κατεχόμενο Λάρνακα της Λαπήθου επέστρεψε ο Ελληνοκύπριος Νικόλας Σκουρίδης, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα, «Γενί Ντουζέν».
 
Ο κ. Σκουρίδης είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2018 πως ήταν αποφασισμένος να πάει να μείνει και να πεθάνει στη γενέτειρά του, τον Λάρνακα της Λαπήθου. Μάλιστα, σε τοποθέτησή του στον «Φ», τον Ιούνιο του 2018, είχε δηλώσει «η οικογένεια μου, αφού το συζητήσαμε, δεν το πήρε και ιδιαίτερα ζεστά το θέμα». Αλλά προσθέτει πως «ο καθένας ό,τι θέλει κάνει. Δεν εξαρτώμαι από κανέναν. Ο,τι έκαμα μέχρι στιγμής στη ζωή μου, το έκανα μόνος μου. Μόνος μου δημιουργήθηκα».
 
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η τ/κ εφημερίδα σε σημερινό της πρωτοσέλιδο, η κατοικία του Ε/κ έχει ολοκληρωθεί και ο ίδιος έχει ήδη μετακομίσει στα κατεχόμενα. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σκουρίδης έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.
 
 
Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν η λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων, εξετάζοντας την προσφυγή του, του αναγνώρισε το δικαίωμα της περιουσίας και το κατοχικό καθεστώς του «εξέδωσε» τίτλο ιδιοκτησίας.
 
 
Ακολούθως, υποβλήθηκαν αρχιτεκτονικά σχέδια και ξεκίνησε η ανέγερση της οικοδομής στο οικόπεδό του, το οποίο ουσιαστικά ήταν ο τόπος που ήταν χτισμένο το πατρικό του σπίτι. Όταν οι ενέργειές του έγιναν γνωστές, προκλήθηκαν αντιδράσεις από ορισμένους Τουρκοκύπριους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι προφανώς δεν είδαν με καλό μάτι την επιστροφή ενός Ελληνοκύπριου, έστω και υπό τις παράδοξες συνθήκες της κατοχής.
 
Πηγή: philenews