Μια παράσταση χορού για όλη την οικογένεια που σπρώχνει τα όρια της ησυχίας πέρα από τη διαφορετικότητα είναι το «Nine» της Ελέν Μπλάκμπερν, που παρουσιάζεται στις 16 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. 
Με σημείο εκκίνησης το πρόβλημα ακοής ενός εκ των χορευτών της ομάδας, η διακεκριμένη Καναδή χορογράφος δημιουργεί μια παράσταση σύγχρονου χορού στη μουσική της «9ης Συμφωνίας» του, ολοκληρωτικά κωφού, Μπετόβεν. Μια παραγωγή της Cas Public & Kopergietery με επίκεντρο τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής να δημιουργεί κόντρα σε δυσκολίες και εμπόδια. 
Αντίληψη, εμπειρία, κατανόηση. Οι αισθήσεις μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Αυτή η απαραίτητη προϋπόθεση μοιάζει με παράθυρο σε όλα όσα μας περιβάλουν. Xωρίς αυτήν, μας διαφεύγουν στοιχεία από τον γύρω κόσμο. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να συλλάβουμε το μνημειώδες μεγαλείο της 9ης Συμφωνίας – ενός αριστουργήματος του κλασικού ρεπερτορίου – με απούσα την ακοή όπως στην περίπτωση του συνθέτη της Λούντβιχ βαν Μπετόβεν;
 
Χορογράφος: Ελέν Μπλάκμπερν
Δραματουργία: Γιόχαν Ντε Σμετ
Μουσική: Μάρτιν Τετρό
Σχεδιασμός φωτισμού: Έμιλι Μπι- Μπολιό & Ελέν Μπλάκμπερν
Κοστούμια: Μάικλ Σλακ & Ελέν Μπλάκμπερν
Ταινίες: Κένεθ Μίχιελς
Με τη συμμετοχή των: Σαϊμανούρ Κιζίλκα, Εβγκένι Μιροσλάβοφ, Τσαζ Κιθ Σαλφαμόνες, Ράμζι Σεράι, Μπουρχάν Ζάμπου
 
Πηγή: philenews