Υπέβαλα παράπονο στην Επίτροπο Διοικήσεως η οποία προχώρησε σε σχετική διερεύνηση και με την απόφαση που εξέδωσε, με δικαίωσε. Πρόσεξα όμως ότι στην απόφαση που δημοσιοποιήθηκε, καταγράφεται το όνομά μου, ενώ δεν καταγράφεται το όνομα εκείνου που καταδικάστηκε με την καταγγελία μου. Η δημοσιοποίηση του ονόματός μου δεν είναι προσωπικό δεδομένο, ενώ η δημοσιοποίηση του ονόματος εκείνου που καταδικάστηκε είναι και γι’ αυτό δεν αναγράφεται στην απόφαση; Δύο μέτρα και δύο σταθμά και σε αυτή την περίπτωση;
Μάριος

Κατά τη χθεσινή διερεύνηση των όσων αναφέρει πιο πάνω ο αναγνώστης μας, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, και ζητήσαμε να μιλήσουμε με την ίδια ή με κάποιο αρμόδιο λειτουργό της υπηρεσίας της, που να μπορεί να μας εξηγήσει την πολιτική που ακολουθείται από το Γραφείο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Μισή ώρα αργότερα, επικοινώνησε η ίδια η Επίτροπος μαζί μας και άκουσε με προσοχή τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο αναγνώστης μας.
Όπως μας εξήγησε, με την ολοκλήρωση της διερεύνησης μιας καταγγελίας και την καταγραφή του σχετικού πορίσματος, ενημερώνεται γραπτώς τόσο το άτομο που καταγγέλθηκε όσο και το άτομο που έχει προβεί στη σχετική καταγγελία. Στη συνέχεια, η απόφαση δημοσιοποιείται και με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του γραφείου της. 
Όπως μας εξήγησε, το άτομο που έχει προβεί σε καταγγελία, λαμβάνει από το γραφείο της αυτούσια την έκθεση με το πόρισμα και σε αυτήν καταγράφονται όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων. Από την ανάρτηση όμως της έκθεσης στην ιστοσελίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφαιρούνται –όπως μας τόνισε– για ευνόητους λόγους, όλα τα ονόματα.
«Το άτομο που δημοσιοποιεί τέτοιες αποφάσεις οφείλει να αφαιρεί τα ονόματα που υπάρχουν στις εκθέσεις μας και το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα ΜΜΕ που προχωρούν σε σχετική δημοσιοποίηση, ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών», μας τόνισε.