Καταχωρήθηκε η υπόθεση εναντίον 34χρονου και 46χρονου σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ – Καρμιώτισσα, την περασμένη Παρασκευή στο ΓΣΠ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορίες που βαραίνουν και τα δύο πρόσωπα είναι για συμπλοκή, επίθεση και άρνηση εγκατάλειψης αγωνιστικού χώρου. Σε ότι αφορά τον 34χρονο, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, κατηγορείται επίσης για μεταφορά επικίνδυνου οργάνου στον αγωνιστικό χώρο. Και οι δύο αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 13/10.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 34χρονος από το Ιράν, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο παράνομα, βρέθηκε στις εξέδρες του ΓΣΠ και στην κατοχή του είχε μαχαίρι το οποίο πρόταξε εναντίον φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ. Σε μια προσπάθεια να στρέψουν τα βλέμματα αλλού, οι Αρχές που επέτρεψαν την είσοδο σε ιδιώτη φρουρό της Καρμιώτισσας να εισέλθει χωρίς κάρτα φιλάθλου, ταυτότητα και χωρίς άδεια παραμονής στην Κύπρο, προχώρησαν σε σύλληψη δεύτερου προσώπου σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου νοσηλεύεται. Πρόκειται για Ε/κ επιχειρηματία και ποδοσφαιρικό παράγοντα, 46 ετών, που φαίνεται να αρνήθηκε να εγκαταλείψει άμεσα αθλητικό χώρο σύμφωνα με υποδείξεις φρουρών ασφαλείας του σταδίου και συνελήφθη και για το αδίκημα της συμπλοκής και επίθεσης (βία στα γήπεδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέφραγο αμπέλι τα γήπεδα – Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια

Σύμφωνα με τα γεγονότα, μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αριθμός οπαδών των δύο ομάδων συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας της Καρμιώτισσας, που βρισκόταν στα θεωρεία του ΓΣΠ, συνοδευόμενος από φρουρό ασφαλείας που συνελήφθη την Παρασκευή, φέρεται ότι προκλήθηκαν από ομάδα φιλάθλων και κατέβηκαν από το θεωρείο στην εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ για να ζητήσουν τον λόγο. Ακολούθησε συμπλοκή και διαπιστώθηκε από το κλειστό κύκλωμα του σταδίου ότι ο ιδιώτης φρουρός ασφαλείας πρόταξε μαχαίρι.

Επενέβησαν μέλη της Αστυνομίας καθώς επίσης και ιδιώτες φύλακες του ΓΣΠ για αποκατάσταση της τάξης. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εντοπίστηκε ο Ιρανός να έχει στην κατοχή του μεγάλο μαχαίρι με λεπίδα 21 εκατοστών. Αυτός αναζητήθηκε και εντοπίστηκε στις τουαλέτες του σταδίου, όπου σε έρευνα που διενεργήθηκε στην παρουσία του, εντοπίστηκε σε κάλαθο δεύτερο μαχαίρι-σουγιάς.