«Η συσπείρωση και το σθένος σας στην Πρωτοπορία δείχνουν το δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει και ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας». Με αυτή την αναφορά στο χαιρετισμό του προς τη φοιτητική παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έστειλε ξανά το μήνυμά του προς όλους. Στελέχη, μέλη του κόμματος και απλούς ψηφοφόρους. Μια έμμεση παραίνεση υπενθύμισης της πρόκλησης που έχει ενώπιόν του ο ίδιος ως υποψήφιος αλλά και ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενόψει των προεδρικών εκλογών. «Συσπείρωση, συσπείρωση, συσπείρωση». Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο εργάζονται και σε αυτό τον άξονα οργανώνουν επικοινωνιακά και οργανωτικά τη στρατηγική τους από το Σεπτέμβριο. Στο χρονικό σημείο της τελικής αντεπίθεσης στην προσπάθεια αλλαγής της επικρατούσας εικόνας στην κοινωνία αυτή τη στιγμή.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μιλούσε την Πέμπτη στο Παγκύπριο Συνέδριο ΦΠΚ Πρωτοπορίας. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία στο συνέδριο των τριών φοιτητών εκπροσώπων από την Ουκρανία. «Ξέρω ότι ταλαιπωρηθήκατε για να φτάσετε στην Κύπρο. Τα λόγια δεν μπορούν να επουλώσουν τις πληγές που προκαλεί ένας πόλεμος. Θέλω ωστόσο να σας διαβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε δίπλα σας», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου απευθυνόμενος στους τρεις νέους από την Ουκρανία. 

«Αγαπητοί Ντινάρα, Ειρήνα και Άιαρ από την Ουκρανία, μαζί μας εδώ έχουμε και τον Ανδρέα από την Κυθρέα, τη Μαρία από την Αμμόχωστο, τον Σίμο από τη Λύση, τον Χρήστο από την Ακανθού, καθώς και τον Δήμο από την Κερύνεια, τον Γιώργο από τη Μεσαορία, τον Ανδρέα από τη Μόρφου, τη Στυλιανή από την Καρπασία. Όλοι αυτοί, καθώς και πολλοί άλλοι, που αριθμούν στο 40% των νέων μας, είναι άτομα που γεννήθηκαν στην προσφυγιά και αναμένουν την επανένωση του τόπου μας», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδε και τους τρεις υποψήφιους για την Προεδρία ο Δένδιας

Αναφερόμενος προς τα μέλη της Πρωτοπορίας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου στις προτάσεις για δημιουργία μίλησε για «11.000 νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με βάση τα προσόντα και τις ικανότητες όλων εσάς. Στόχος μας να παραμείνετε και να εργαστείτε στην πατρίδα μας».

Σημείωσε ακόμα πως το όραμα για την Κύπρο είναι συνυφασμένο με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. «Με μεγαλύτερη τη μεταρρύθμιση, τον πόθο κάθε Κύπριας και Κύπριου: την επανένωση της πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είχε χθες συνάντηση με τον Βρετανό ύπατο Αρμοστή. Το Κυπριακό, οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το περίπλοκο σκηνικό που δημιουργείται με την παγκόσμια έκρηξη της ενέργειας και των τιμών, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης Αβέρωφ Νεοφύτου και Stephen Lillie.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του κ. Lillie στην Κύπρο, στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό συζητήθηκαν οι εξελίξεις, με τον κ. Νεοφύτου να επαναλαμβάνει τη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού για ένα συνολικό σχέδιο που εντάσσει ενέργεια και ασφάλεια, αξιοποιώντας τις διεθνείς συγκυρίες. Την ίδια στιγμή, επανέλαβε τη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον κ. Lillie για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια και του ευχήθηκε τα καλύτερα για την περαιτέρω πορεία και σταδιοδρομία του.