Την επέκταση της δοκιμαστικής λειτουργίας Ολοήμερου Γυμνασίου στην Α’ τάξη του Λανιτείου Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2022-23, συζήτησε την Τετάρτη ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, με τη διευθύντρια και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της λειτουργίας και των αποτελεσμάτων του προγράμματος Ολοήμερου Γυμνασίου στο Παγκύπριο Γυμνάσιο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22 από εκπαιδευτικούς της ομάδας του Ολοήμερου στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και επεξηγήθηκαν οι στόχοι και ο τρόπος λειτουργίας της δοκιμαστικής εφαρμογής.

Η λειτουργία του Ολοήμερου Γυμνασίου Διαθεματικής Προσέγγισης, με έμφαση τόσο στην Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό, όσο και στις τεχνολογικές εφαρμογές μέσα από σχήμα «STEAM» (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά) και με παιδαγωγική προσέγγιση μάθησης μέσω έργου (project based learning), θα συνεχιστεί φέτος και στη Β’ τάξη στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και θα ξεκινήσει στην Α’ τάξη στο Λανίτειο Γυμνάσιο. Την επόμενη σχολική χρονιά, 2023-24, θα επεκταθεί και σε ένα σχολείο σε καθεμιά από τις υπόλοιπες επαρχίες, ενώ στη συνέχεια και στη βάση της συνολικής αποτίμησης, θα ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω επέκτασή του σε αριθμό γυμνασίων σε όλη την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο… στυλίστας διευθυντής και η κάλυψη του Υπ. Παιδείας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προστίθεται, αναπτύχθηκε διάλογος και δόθηκαν διευκρινίσεις από την ομάδα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στη δοκιμαστική εφαρμογή από το προηγούμενο σχολικό έτος και έγιναν συνεννοήσεις για τις απαραίτητες διευθετήσεις προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία Ολοήμερου το ταχύτερο δυνατόν και στο Λανίτειο Γυμνάσιο.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Λανιτείου, έλαβαν επίσης μέρος ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, ο Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Νικόλας Γιασουμής και ο επικεφαλής του Επαρχιακού Γραφείου Λεμεσού, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Στέλιος Θεοφίλου.    

ΚΥΠΕ