Εντάξει είναι γνωστό ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι πολύ ακριβά και αυτός είναι και ο λόγος που χωρίς να έχεις ασφάλιση είναι… απλησίαστα για τους περισσότερους από εμάς.

Ωστόσο, αυτό το νοσοκομείο στις ΗΠΑ θα έλεγε κάποιος πως… ξεπέρασε τα όρια!

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική Metro, κλινική στις ΗΠΑ χρέωσε γυναίκα 40 δολάρια (σ.σ 38 ευρώ) επειδή… έκλαψε.

Η YouTuber, Camille Johnson, από τη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι η αδελφή της πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και αγωνίζεται να βρει την κατάλληλη φροντίδα.

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού σε μια κλινική, λέει ότι η αδελφή της «έγινε συναισθηματική επειδή αισθάνθηκε απογοητευμένη και αβοήθητη».

«Έκλαψε και την χρέωσαν 40 δολάρια χωρίς να ασχοληθούν με το γιατί κλαίει, χωρίς να προσπαθήσουν να βοηθήσουν, χωρίς να κάνουν καμία αξιολόγηση, καμία συνταγή, τίποτα» κατήγγειλε η vlogger.

Σε ανάρτηση σελίδας στο Twitter, η οποία αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα του αμερικανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, έγραψε: «Τη χρέωσαν περισσότερο για το κλάμα απ’ ό,τι για ένα τεστ αξιολόγησης της όρασης.

Τη χρέωσαν περισσότερο για το κλάμα παρά για ένα τεστ αιμοσφαιρίνης. Τη χρέωσαν περισσότερο για το κλάμα από ό,τι για μια αξιολόγηση κινδύνου για την υγεία. Τη χρέωσαν περισσότερο για το κλάμα από ό,τι για μια αιμοληψία».

Για όλες αυτές τις άλλες εξετάσεις, η αδελφή της Camille χρεώθηκε μεταξύ 15 και 30 δολαρίων, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα από τον λογαριασμό.

Οι δύο όψεις του νομίσματος

Πολλοί ήταν αυτοί που σοκαρίστηκαν από αυτό που διάβασαν, με ένα άτομο να σχολιάζει: «Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναζητούν βοήθεια. Απλά κλαίνε στο σπίτι τους ελπίζοντας να θεραπευτούν στη σιωπή. Προσεύχομαι να γίνει καλά η αδελφή σας».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Φίλε αυτό είναι τόσο λάθος και πρέπει να είναι παράνομο. Δεν καταλαβαίνω πώς στο διάολο μπορεί κάποιος να βγάλει λεφτά από κάποιον που απλά εκφράζει τα συναισθήματά του. Θεέ μου, ο καπιταλισμός το παρατράβηξε, κατά τη γνώμη μου».

Ωστόσο, υπήρξαν κι άλλοι που είδαν την άλλη όψη του νομίσματος. Για παράδειγμα ένας χρήστης του Twitter σχολίασε: «Όχι. Έκλαιγε, λόγω απογοήτευσης/έκφρασης των συναισθημάτων της και επομένως χρειαζόταν μια γρήγορη εξέταση ψυχικής υγείας για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται περαιτέρω αξιολόγηση.  Κατάθλιψη… Τάσεις αυτοκτονίας… Αυξημένο άγχος».

Ένας άλλος ακόλουθος απάντησε: «Αλλά δεν την αξιολόγησαν ούτε της έκαναν ερωτήσεις που αφορούσαν το κλάμα της. Απλά το πρόσθεσαν ως χρέωση στο λογαριασμό. Φαίνεται ότι ο χρόνος ήταν πραγματικά πολύτιμος, χωρίς καν να λάβει την πραγματική, αυθόρμητη αξιολόγηση που ισχυρίστηκε ότι της δόθηκε».

in.gr