Ομαλά ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη εβδομάδα των εξετάσεων του δευτέρου τετραμήνου, στις οποίες μετέχουν όλοι οι μαθητές (και των τριών τάξεων) Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Η πρώτη εβδομάδα της εξεταστικής διαδικασίας, και παρά το άγχος από τα όσα καταγράφηκαν το πρώτο τετράμηνο και προκάλεσαν έντονη αναστάτωση στους εμπλεκόμενους φορείς, κλείνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε σε διαδικαστικά ζητήματα ούτε όσον αφορά τα εξεταστικά δοκίμια και δη, τον βαθμό δυσκολίας τους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξετάσεις Τετραμήνου και Παγκύπριες – Η αγωνία στο ζενίθ

Επιπρόσθετα, πολύ χαμηλοί έως ελάχιστοι είναι οι αριθμοί των μαθητών που παρακάθονται στις εν λόγω εξετάσεις αυτές τις μέρες, στα ειδικά εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες για την εξυπηρέτηση όσων νοσούν από κορωνοϊό και όσων είναι δηλωμένοι ως στενές επαφές κρουσμάτων.  Παράλληλα, γίνονται και οι επιμορφώσεις των διδασκόντων καθηγητών σε κάθε ειδικότητα, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το εγχείρημα της διόρθωσης και βαθμολόγησης των εξεταστικών δοκιμίων.

Οι εξετάσεις του δευτέρου τετραμήνου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 27 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη σειρά εξετάσεων για τους μαθητές, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχουν στην κανονική εξεταστική διαδικασία ή σε μαθήματά της. Με την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας ουσιαστικά πέφτει και η αυλαία της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, ενώ οι τελειόφοιτοι που επιθυμούν, θα συνεχίσουν με τις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης σε πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 30 Ιουνίου.