Σε συρτάρι κάτω από το κρεβάτι του υπνοδωματίου του έκρυβε το περίστροφο μάρκας Weihrauch Mellrichstadt o 25χρονος ύποπτος ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (01/6), μετά από έρευνα που έγινε στην κατοικία του από μέλη της ΥΚΑΝ Λεμεσού.

Ο 25χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με τον δικαστή να διατάσσει την κράτησή του για περίοδο 4 ημερών, με τον δικηγόρο του να μη φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η ΥΚΑΝ έλαβε πληροφορία ότι ο 25χρονος είχε στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες τις οποίες χρησιμοποιούσε ο ίδιος, αλλά και προμήθευε άλλα πρόσωπα. Τα μέλη της ΥΚΑΝ αφού έλαβαν τη συγκατάθεσή του 25χρονου, ερεύνησαν την οικία του όπου και εντοπίστηκε σε συρτάρι κάτω από το κρεβάτι του υπνοδωματίου του το συγκεκριμένο περίστροφο, στην κάννη του οποίου αναγραφόταν «Kal 4mm Randz Iona». Επίσης, εντοπίστηκαν εντός του περιστρόφου, 8 σφαιρίδια αγνώστου διαμετρήματος. Τα πιο πάνω κατασχέθηκαν ως τεκμήρια και αναμένεται να αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήγαν για ναρκωτικά και βρήκαν περίστροφο κάτω από το κρεβάτι του

Ο 25χρονος αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού και ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι το περίστροφο είναι δώρο από φιλικό του πρόσωπο από την Ουκρανία, ο οποίος του το είχε δώσει πριν από ένα χρόνο. Ανέφερε ακόμη ότι μαζί με το όπλο του είχε δώσει και 40 σφαιρίδια, με τον 25χρονο να σημειώνει πως το όπλο το χρησιμοποίησε μια φορά όταν επισκέφθηκε σκοπευτήριο στη Λεμεσό.

Από τις εξέτασες διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος δεν είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης οποιουδήποτε όπλου, ενώ είναι απαγορευμένο πρόσωπο να κατέχει όπλο, λόγω καταδίκης. Τα τεκμήρια παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ στο όπλο θα γίνει βαλλιστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Ο ύποπτος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.