«Η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειάς µας», δήλωσε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης, επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σημείωσε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται σήμερα μέσα σε συνθήκες περιβαλλοντικής καταστροφής και κινδύνου δημιουργίας επισιτιστικής κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Επεσήμανε ότι η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειάς µας, τονίζοντας ότι «στόχος µας είναι να υιοθετήσουμε ως χώρα πρότυπες πράσινες πολιτικές, που να διασφαλίζουν το δικαίωμα των πολιτών σε καθαρό νερό και αέρα και την ευημερία τους σε βιώσιμες πόλεις και κοινότητες.  Η προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Κύπρου, καθώς και η σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων είναι αδιαπραγμάτευτα». 

Καταληκτικά ανέφερε ότι «η βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας και η ενσωμάτωση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης στο αναπτυξιακό µας μοντέλο είναι εξ ίσου σημαντικά για τον πλανήτη μας».