Επίθεση κατά του Ανδρέα Μαυρογιάννη εξαπέλυσε ο ΔΗΣΥ, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς του. Συγκεκριμένα ο ΔΗΣΥ θέτει το ερώτημα «Πως γίνεται όμως μια υποψηφιότητα να είναι ανεξάρτητη, όταν εξαρτάται από την προηγούμενη απόφαση ενός κόμματος;», σχολιάζοντας τη δήλωση του τέως διαπραγματευτή, ο οποίος έσπευσε να ευχαριστήσει το ΑΚΕΛ για τη στήριξη τη υποψηφιότητάς του.

Νωρίτερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός απάντησε στις επικρίσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, αφήνοντας και πάλι αιχμές για τη στήριξη της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

Παρακολουθούμε για δεύτερη φορά σε αυτή την προεκλογική περίοδο, την προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Ο κ. Μαυρογιάννης χωρίς ακόμη να έχει ο ίδιος εξαγγείλει, ευχαριστεί το ΑΚΕΛ που με τη σημερινή απόφασή του, του επιτρέπει να προχωρήσει στην «ανεξάρτητη» υποψηφιότητά του. Πώς γίνεται όμως μια υποψηφιότητα να είναι ανεξάρτητη όταν εξαρτάται από την προηγούμενη απόφαση ενός κόμματος;

Για το ΑΚΕΛ χάνουν και οι λέξεις και κατ’ επέκταση η πολιτική τη σημασία τους. Οι πολιτικοί οφείλουν να είναι ειλικρινείς απέναντι στο λαό και να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό όταν του απευθύνονται.